Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals

Boehringer Ingelheim: Επένδυση 100 εκ. ευρώ και νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα

8/11/2021 6:11:56 μμ
Ο Κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε πρόσφατα το εργοστάσιό της στο Κορωπί
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τη δραστηριότητα της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας Boehringer Ingelheim στην Ελλάδα εξήρε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψη και ξενάγησή του στο εργοστάσιό της στο Κορωπί.

«Είμαι σήμερα εδώ για να αναγνωρίσω την πολύ σημαντική προσπάθεια μιας εταιρείας η οποία εξάγει το 40% των συνολικών φαρμάκων που εξάγονται από τη χώρα», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την τοποθέτησή του.

«Είστε η μόνη φαρμακευτική από αυτές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, η οποία έχει επενδύσει στην εγχώρια παραγωγή στη χώρα μας. Θέλω να συγχαρώ την εταιρεία που θα επενδύσει ακόμα 100 εκατομμύρια ευρώ την επόμενη πενταετία και θα δημιουργήσει αρκετές ακόμα θέσεις εργασίας. Όσο πιο προχωρημένα είναι τα συστήματα παραγωγής, τα οποία είδα, τόσο πιο εξειδικευμένο προσωπικό θα χρειάζονται για να λειτουργήσουν. Και βλέπετε ότι αυτό το οποίο κάποιοι μπορεί να ισχυρίζονται, ότι η αυτοματοποίηση θα φτάσει σε τέτοιο βαθμό που θα καταστρέφει θέσεις εργασίας, στην πράξη δεν ισχύει. Απλά θα χρειάζονται πιο εξειδικευμένα στελέχη για να μπορούν να λειτουργούν πιο εξειδικευμένα, "έξυπνα" συστήματα παραγωγής, όπως αυτά τα οποία έχετε εγκαταστήσει στην εταιρεία σας».

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Hubertus von Baumbac τόνισε: «Τα αντιδιαβητικά φάρμακα που παράγονται εδώ εξάγονται σε όλο τον κόσμο. Ως Boehringer Ingelheim επιλέξαμε να επενδύσουμε στην Ελλάδα γιατί νιώθουμε ευπρόσδεκτοι και ευχαριστούμε γι' αυτό».

Η Boehringer Ingelheim υλοποιεί νέες επενδύσεις ύψους σχεδόν 100 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για την περίοδο 2019-2025, ενώ επένδυσε 80 εκατ. ευρώ στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, μεταξύ του 2009 και του 2018.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Παράλληλα ανακοινώθηκαν οι επιδόσεις της εταιρείας για το πρώτο εξάμηνο του έτους
Με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της






Σχετικά άρθρα

Bristol Myers Squibb: Δημιουργεί νέα spin-off εταιρεία
Με 5 φάρμακα για αυτοάνοσα νοσήματα στο χαρτοφυλάκιό της
Συνεργασία-ορόσημο μεταξύ της ελληνικής Rafarm και της Cleveland Clinic
Με αντικείμενο την ανάπτυξη μιας νέας θεραπείας των ουλών κερατοειδούς
H YOUTH LAB. στα Duty Free των Αθηνών, Θεσσαλονίκης & Ηρακλείου
Μια νέα, Travel Retail εποχή ξεκινά για το ελληνικό brand δερμοκαλλυντικών
GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals