Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Biocon Biologics: Ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση της επιχείρησης βιοομοειδών της Viatris

1/12/2023 3:19:13 πμ
Σε 31 χώρες της Ευρώπης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Biocon Biologics Ltd ανακοίνωσε την ενσωμάτωση της επιχείρησης βιοομοειδών της Viatris σε 31 ευρωπαϊκές χώρες, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Μετά την εξαγορά της παγκόσμιας επιχείρησης βιοομοειδών της Viatris τον Νοέμβριο του 2022, τη σχετική ενοποίηση περισσότερων από 70 χωρών - αναδυόμενων αγορών τον Ιούλιο του 2023 και της Βόρειας Αμερικής τον Σεπτέμβριο του 2023, η πλήρης μετάβαση των λειτουργιών βιοομοειδών της Viatris στην Biocon Biologics Ltd στην Ευρώπη αποτελεί άλλο ένα σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία ως παγκοσμίως κορυφαία εταιρεία βιοομοειδών.


Στην Ευρώπη, το χαρτοφυλάκιο βιολογικών παραγόντων της Biocon περιλαμβάνει 7 βιοομοειδή: ινσουλίνη aspart και ινσουλίνη glargine, μπεβασιζουμάμπη, πεγκφιλγραστίμη, τραστουζουμάμπη, αδαλιμουμάμπη και ετανερσέπτη. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Biocon Biologics διαθέτει μια ισχυρή σειρά 20 προϊόντων για τη διαβητολογία, την ογκολογία, την ανοσολογία, την οφθαλμολογία και την υγεία των οστών. Εξυπηρετώντας πάνω από 5,7 εκατομμύρια ασθενείς ετησίως, η εταιρεία δεσμεύεται να παρέχει πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας θεραπείες και λύσεις σε ασθενείς, συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.


Ο Shreehas Tambe, Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθύνων Σύμβουλος της Biocon Biologics Ltd, δήλωσε: «Η ενσωμάτωση της επιχείρησης βιοομοειδών της Viatris στην Ευρώπη εκ των προτέρων αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο για την Biocon Biologics στην πορεία μας ως παγκόσμιος ηγέτης στα βιοομοειδή. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να διευρύνουμε την πρόσβαση σε σωτήριες για τη ζωή θεραπείες για ασθενείς σε όλη την Ευρώπη. Οι μοναδικές, πλήρως ενσωματωμένες δυνατότητές μας και η ισχυρή σειρά 20 προϊόντων θα μας επιτρέψουν να ανταποκριθούμε καλύτερα στις ανάγκες των ασθενών και να γίνουμε αξιόπιστοι εταίροι των οργανισμών υγείας».


O Jozef Belcik, Επικεφαλής Εμπορικού Τμήματος Ευρώπης & JANZ, Biocon Biologics Ltd, δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά ευτυχείς που φτάσαμε σε αυτήν την ιστορική στιγμή και είμαστε υπερήφανοι που ηγηθήκαμε στην πρόοδο των βιοομοειδών. Καθώς συνεχίζουμε να προάγουμε την καινοτομία και να επενδύουμε στο μέλλον, η αποστολή μας εστιάζει μεμονωμένα στην ανάπτυξη, την παραγωγή, τη διανομή και την εμπορευματοποίηση των βιοομοειδών στην Ευρώπη και στον κόσμο». 


Μετά την εξαγορά από τη Viatris, η Biocon Biologics και οι συνεργάτες της θα εμπορεύονται βιοομοειδή προϊόντα στις ακόλουθες χώρες: Αλβανία, Αυστρία, Βέλγιο, Βοσνία, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τον Thomas Schneider, Senior Vice President Commercial & Consulting Services EMEA, IQVIA
Η εταιρεία υπόσχεται προσιτές λύσεις τόσο για τα διαγνωστικά εργαστήρια όσο και για την κατ΄ οίκον φροντίδα των ασθενών






Σχετικά άρθρα

Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και ΒΙΑΝΕΞ θωρακίζουν τον Έλληνα φαρμακοποιό
Αναδεικνύοντας τον επιστημονικό του ρόλο και τη συμβολή του στη βελτίωση της υγείας
Ολοκληρώθηκαν τα Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2024
Απονεμήθηκαν και δύο ειδικά βραβεία «αριστίνδην»
Lavipharm: Ολοκληρώνεται η νέα γραμμή παραγωγής διαδερμικών συστημάτων
Μια κατηγορία προϊόντων με αυξημένη ζήτηση
Πρόεδρος του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης ο Γ.Κ. Κιοσές
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ.