Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Συμβουλές ομορφιάς

τελευταία νέα

Βγήκε η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την υποβολή των συνταγών
Πρέπει να επικαιροποιηθούν τα προγράμματα των φαρμακείων, επισημαίνει ο ΦΣΘ
1,6 δισ. ευρώ πληρώσαμε από την τσέπη μας για φάρμακα το 2021
Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ για λογαριασμό του ΣΦΕΕ

Βγάλτε νέα μαλλιά με βλαστοκύτταρα!

2/11/2015 11:08:00 πμ
Η τριχόπτωση μπορεί να δημιουργήσει εξαιρετικά προβλήματα στην αυτοπεποίθηση ενός ατόμου οδηγώντας ακόμη και σε κατάθλιψη.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

  Ερευνητές του Sanford-Burnham Medical Research Institute στην Λα Χόγια της Καλιφόρνια πιστεύουν πως έχουν την λύση: νέα μαλλιά με την βοήθεια ανθρωπίνων πολυδύναμων βλαστοκυττάρων.

Καθημερινά όλοι μας χάνουμε περίπου 50-100 τρίχες αλλά κάποιοι χάνουν περισσότερες –και  μόνιμα. Η αλωπεκία είναι συνήθως κληρονομική ενώ άλλες αιτίες είναι το υψηλό στρες, διαταραχές του θυρεοειδούς, αναιμία, ψωρίαση καθώς και η χρήση ορισμένων φαρμάκων. Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι ένας δραστικός τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος ωστόσο η χρήση πολυδύναμων βλαστοκυττάρων (hPSC) υπόσχεται μια νέα προσέγγιση.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Αλεξέι Τερσκιχ, κύτταρα hPSC που ελήφθησαν από ανθρώπινα έμβρυα ή ανθρώπινο εμβρυϊκό ιστό για την ανάπτυξη τριχοθυλακίων απέδειξε σε πειράματα που έγιναν σε ποντίκια ότι κατάφεραν να προκαλέσουν νέα τριχοφυΐα. «Η μέθοδός μας παρέχει μια απεριόριστη πηγή κυττάρων από τον ασθενή για μεταμόσχευση και δεν περιορίζεται από την διαθεσιμότητα υπαρχόντων τριχοθυλακίων» επισημαίνει.

Οι ερευνητές σχεδιάζουν τώρα να μεταμοσχεύσουν τριχοθυλάκια προερχόμενα από ανθρώπινα πολυδύναμα βλαστοκύτταρα σε ανθρώπους προκειμένου να διαπιστώσουν την αποτελεσματικότητα της νέας τεχνικής. Δεν είναι η μόνη πρόοδος στην μάχη κατά της φαλάκρας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσηςΣχετικά άρθρα

Εμμηνόπαυση και καλοκαίρι: Οδηγίες για τη φροντίδα του δέρματος
Από τη Δέσποινα Αρναούτογλου, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, Master Αισθητικής Ιατρικής, Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής της Ελληνικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης
Ακμή: Μπορούν τα προβιοτικά να τη θεραπεύσουν;
Γράφει ο Δρ Χρήστος Στάμου, Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
Προϊόντα για τα μαλλιά: Πόσο απαραίτητα μας είναι;
Έρευνα από το γερμανικό Σύνδεσμο Καλλυντικών & Αρωμάτων δίνει την απάντηση
ΠΣΒΑΚ: Οι e-πωλήσεις καλλυντικών μετά την πανδημία
Η ανοδική αύξηση θα συνεχιστεί