Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Τέχνη & πολιτισμός

τελευταία νέα

Φαρμακοποιοί: Θα πληρώνονται για να εγγράψουν στον προσωπικό γιατρό τους πολίτες
Σύμφωνα με νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή
Faran: Επεκτείνεται στην καρδιολογία με πέντε κλασικά και δοκιμασμένα προϊόντα
Η συμφωνία προβλέπει την αποκλειστική διάθεσή τους
Π. Ζαρογουλίδης: Θα πρέπει να μείνουμε μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες
Ο πρόεδρος του ΦΣ Πέλλας τοποθετήθηκε με αφορμή την ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Bayer: Διαθέτει έως 50.000 ευρώ για καινοτόμες εφαρμογές υγείας

7/4/2015 10:32:40 πμ
Οι συμμετοχές θα ισχύσουν έως και την 31η Μαΐου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photoΈνα νέο πρόγραμμα για εξαιρετικά καινοτόμες νεοσύστατες επιχειρήσεις που εμπλέκονται στον τομέα του λογισμικού, του hardware και των τεχνολογιών της ψηφιακής υγείας δημιούργησε η φαρμακευτική εταιρεία Bayer. Πρόκειται για το Grants4Apps το οποίο στηρίζει την επιχειρηματική καινοτομία με στόχο την αξιοποίηση της τεχνολογίας και της επιστήμης, προς όφελος ασθενών και γιατρών.
Η Bayer επενδύει περί τις 50 χιλιάδες ευρώ σε κάθε επιλεγμένη επιχείρηση με προοπτική συμμετοχής στο μετοχικό της κεφάλαιο, με ποσοστό μέχρι 10%, σε περίπτωση εξόδου.

Επιπλέον, το πρόγραμμα παρέχει δωρεάν χώρο γραφείων για 100 ημέρες στα Κεντρικά του Τμήματος Φαρμάκων της Bayer στο Βερολίνο.

Συνεχίζοντας την περσινή επιτυχία του προγράμματος, το ανοιχτό πρόγραμμα καινοτομίας καλεί και φέτος τους ενδιαφερόμενους από όλο τον κόσμο να καταθέσουν τις προτάσεις τους από την 1η Απριλίου έως και 31η Μαΐου.

Σημειώνεται πως στο αντίστοιχο πρόγραμμα του 2014 υπήρξε σημαντική Ελληνική διάκριση.
Πρόκειται για την πλατφόρμα αναζήτησης reportbrain (www.reportbrain.com), η οποία «διαβάζει» τις διαθέσιμες ειδήσεις από όλο τον κόσμο και «καταλαβαίνει» τις μεταξύ τους σχέσεις με τον ίδιο τρόπο που το κάνει η ανθρώπινη λογική! Με τον τρόπο αυτό, η εφαρμογή αυτή αποκαλύπτει τις παγκόσμιες σχέσεις μεταξύ οργανισμών και ανθρώπων και συνδυάζει τα αποτελέσματα, με τις τρέχουσες εξελίξεις, σε πραγματικό χρόνο.

Έτσι, με ένα απλό ερώτημα η συγκεκριμένη πλατφόρμα παρέχει ενδελεχείς απαντήσεις, εκτενή αποτελέσματα, οπτικοποιημένα και με ανάλυση σε βάθος.

To Grants4Apps Accelerator 2015, είναι μια πρωτοβουλία της Bayer η οποία παρέχει τα μέσα και τις γνώσεις σε όσους έχουν μια ευφυή επιχειρηματική ιδέα στο χώρο των digital media και συγκεκριμένα στο χώρο της υγείας, να την υλοποιήσουν ιδρύοντας μια νεοσύστατη εταιρία (start-up).

?λλο ένα μεγάλο πλεονέκτημα του προγράμματος είναι η καθοδήγηση. Κάθε επιχείρηση start-up λαμβάνει καθοδήγηση και coaching από ένα ανώτερο στέλεχος της Bayer και από ένα έμπειρο επιχειρηματία.

Οι νέες επιχειρήσεις εκτός από συμβουλές, αποκτούν και άμεση πρόσβαση σε κορυφαία στελέχη σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο της υγείας.

«Αναζητούμε τεχνολογικές λύσεις υγείας (Mobile Apps, Υπηρεσίες, Wearables, Ιατρικές Συσκευές, Λογισμικό) που συνδέουν γιατρούς και ασθενείς βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής», σημειώνει ο επικεφαλής του προγράμματος Grants4Apps Digital Health Accelerator, Δρ. Jesus del Valle, «Κάθε ολοκληρωμένη τεχνολογία νέας γενιάς που σχετίζεται με τη διάγνωση, τον έλεγχο της θεραπείας ή την πρόληψη, είναι ευπρόσδεκτες».

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 31η Μαΐου, 2015 ενώ τον Ιούνιο, μια ειδική επιτροπή, θα επιλέξει τους πέντε νικητές που θα φιλοξενηθούν για 3,5 μήνες, από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο του 2015, στο Accelerator στα Κεντρικά Γραφεία της Bayer, στο Βερολίνο.

Η Bayer Hellas προτρέπει τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, καθώς ακόμη μια ελληνική ιδέα μπορεί να διακριθεί και να γίνει πραγματικότητα.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, δίνονται στην ιστοσελίδα: Grants4AppsΕκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Επένδυση ύψους 140 εκατ. δολαρίων
Η πρωτοβουλία Better Building βραβεύτηκε στη θεματική ενότητα «Περιβάλλον»


Σχετικά άρθρα

Chiesi Hellas: Ακολουθώντας το όνειρο με κλειστά μάτια
Ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης, Νάσος Γκαβέλας, πρωταγωνιστής στην πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για τις σπάνιες παθήσεις
Bristol Myers Squib: «Το να βοηθήσεις όσους χρειάζονται αίμα, τώρα έγινε παιχνιδάκι!»
Συνεχίζεται για 2η χρονιά η καμπάνια ευαισθητοποίησης της εταιρείας για τη θαλασσαιμία και την εθελοντική αιμοδοσία
CSL Behring: Διαδικτυακή καμπάνια για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη
Αποσκοπεί στη διάδοση του μηνύματος ότι η αιμοδοσία είναι γνήσια πράξη αλληλεγγύης και συνεισφοράς