Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Β. Κικίλιας: Μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα εμβολιάζονται κατά της COVID-19 και οι ηλικίες 18-29

10/5/2021 3:54:53 μμ
Σύντομα θα ληφθούν αποφάσεις και για τους κατάκοιτους ασθενείς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στο τέλος του μήνα οι ηλικίες 30-44 θα έχουν στη διάθεσή τους όλα τα εμβόλια (καθώς προς το παρόν μπορούν να κάνουν μόνο το AstraZeneca), διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στο δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη και στον ΑΝΤ1.


Μέχρι τα μέσα Ιουνίου και εφόσον η Johnson & Johnson επιβεβαιώσει τις παραδόσεις της, θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός και για τους 18-29 ετών. Όπως είπε, η χώρα μας έχει ήδη προαγοράσει 30 εκατ. εμβόλια και από αυτά έχουν πραγματοποιηθεί 3.650.000 εμβολιασμοί.


Μέχρι τέλος Μαΐου θα έχουν πραγματοποιηθεί 5.400.000 εμβολιασμοί και θα έχουν εμβολιαστεί ήδη 3.520.000 συμπολίτες μας με μία δόση και 1.940.000 πλήρως, το 18%.


Πρόσθεσε δε ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων βρίσκεται στη διαδικασία να εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer για εμβολιασμό από 16 ετών και άνω και για τις ηλικίες 12-15 ετών.


Τέλος σημείωσε ότι σχεδιάζεται ένα πρόγραμμα για τον εμβολιασμό των κατάκοιτων ασθενών με το μονοδοσικό εμβόλιο. Ο υπουργός δήλωσε ότι μέσα στο μήνα αναμένονται ανακοινώσεις και πιστεύει ότι θα μπορεί να υλοποιηθεί.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι μεγάλες ανατροπές
Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών






Σχετικά άρθρα

Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη
Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών
‘Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών