Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Αύξηση των εξαγωγών ελληνικών φαρμάκων προανήγγειλε ο Μ. Χρυσοχοΐδης

27/9/2023 10:36:20 μμ
Μέσω μιας νέας εθνικής φαρμακευτικής πολιτικής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα 90 χρόνια παρουσίας γιόρτασε στις 26/9 η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), η οποία ξεκίνησε το 1933 ως «Ένωση Φαρμακευτικών Εργαστηρίων» και έχει εξελιχθεί σήμερα σε μια από τις ισχυρότερες βιομηχανίες της χώρας. 


Στην εκδήλωση, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας, ο πρόεδρος Θεόδωρος Τρύφων έκανε μια ιστορική αναδρομή, ενώ μίλησε για την περίοδο της οικονομικής κρίσης που η ελληνική φαρμακοβιομηχανία διατήρησε τις θέσεις εργασίας και τις μονάδες παραγωγής. Επίσης αναφέρθηκε στην περίοδο της πανδημίας που η ΠΕΦ στήριξε πάνω από 3 εκατ. ασφαλισμένους με φάρμακα πρώτης γραμμής, ενώ συνέβαλε με εξαγωγές και στην επάρκεια φαρμάκων άλλων ευρωπαϊκών χωρών.


Στο βήμα ανέβηκε ο υπ. Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος αναφέρθηκε στις μεγάλες προσωπικότητες του κλάδου που γνώρισε όταν ήταν υφυπουργός Εμπορίου και μετά Ανάπτυξης, όπως ο Π. Γιαννακόπουλος, ο Στ. Δέμος αλλά και ο νεαρός τότε Θ. Τρύφων. Στη συνέχεια έκανε λόγο για τη σημαντική συμβολή της ΠΕΦ στην εθνική οικονομία, ενώ ανακοίνωσε πως πρέπει να εφαρμοστεί «μια εθνική φαρμακευτική πολιτική, ώστε να γίνει η βάση για εξαγωγές στην Ευρώπη και στον κόσμο».


Ο αντιπρόεδρος της ΠΕΦ, Δημήτρης Δέμος αναφέρθηκε στις επενδύσεις του κλάδου που φτάνουν το 1,5 δισ. ευρώ και αφορούν όλη την Ελλάδα, τονίζοντας πως «η ελληνική φαρμακοβιομηχανία τρέχει με ρυθμούς start-up».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Απονεμήθηκαν και δύο ειδικά βραβεία «αριστίνδην»
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή