Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Αύξηση ρεκόρ στις πωλήσεις γενοσήμων υπόσχεται ο υπουργός

24/9/2013 9:13:17 πμ
Οι δεσμεύσεις του στους επικεφαλής της τρόικα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει ο 'Αδωνις Γεωργιάδης τη νέα στρατηγική που θα ακολουθήσει, ώστε να αυξηθεί η συνταγογράφηση γενόσημων φαρμάκων στο 60% από 15% που είναι σήμερα. Όπως κρίνει ο υπουργός Υγείας, «έχει μεγαλύτερη σημασία για τον Έλληνα από ό,τι για την τρόικα να πετύχουμε αυτόν τον στόχο.»


Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη νοσοκομειακή δαπάνη και αν θα εφαρμοστεί το μέτρο των 25 ευρώ που αφορά τη νοσηλεία σε κρατικό νοσοκομείο, η απάντηση του υπουργού ήταν ότι: «Το μέτρο ούτως ή άλλως είναι να εφαρμοστεί από την 1/1/2014» και «εάν το διατηρήσουμε, γιατί μπορούμε επαναδιαπραγματευθούμε, θα το διατηρήσουμε μόνο με τέτοιους όρους ώστε τα χρήματα να πηγαίνουν για τους ανασφάλιστους».


Όσο για τον ΕΟΠΥΥ, στόχος του υπουργού Υγείας είναι η δημιουργία ενός ενιαίου φορέα δημοσίου χαρακτήρα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, το οποίο –όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης– θα γίνει οπωσδήποτε, αλλά δεν συζητήθηκε αν θα είναι με μετατροπή του ρόλου του ΕΟΠΥΥ μόνο σε αγοραστή ή αν θα είναι με κάποιο άλλο τρόπο. Η θέση πάντως των Ευρωπαίων είναι ότι πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν υπάρχει ταυτόχρονα αγοραστής και πάροχος.


Κατά τ'άλλα ο 'Αδωνις Γεωργιάδης δέχτηκε  συγχαρητήρια από τους επικεφαλής της τρόικα για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί αυτό το διάστημα των τριών μηνών από την προηγούμενη επίσκεψή τους, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μετά τη συνάντηση των δύο μερών.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Υπογράφτηκε η σύμβαση μεταξύ Απ. Βαλτά και Θ. Καρποδίνη
Η πρώτη παράδοση θα γίνει παρουσία υπουργού, Απ. Βαλτά και δημοσιογράφων






Σχετικά άρθρα

Από τις 16/02 οι ασθενείς μπορούν να αιτούνται ΦΥΚ μέσω φαρμακείων
Υπογράφτηκε η σύμβαση μεταξύ Απ. Βαλτά και Θ. Καρποδίνη
PIF: Το 2026 θα συνεχίσει να κάνει θόρυβο για τη φαρμακευτική καινοτομία
Σύμφωνα με την πρόεδρο Λ. Μπαρμπετάκη
Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι ελλείψεις φαρμάκων
Η PGEU ενημερώνει την Ευρώπη για τον κρίσιμο ρόλο των φαρμακοποιών στην ανθεκτικότητα του συστήματος
ΙΦΕΤ: Διασφαλίζει την πλήρη πρόσβαση των ασθενών στο αντιβιοτικό τριμεθοπρίμης/σουλφομεθοξαζόλης
Τα νοσηλευτικά ιδρύματα και οι φαρμακαποθήκες προμηθεύονται τις απαιτούμενες ποσότητες