Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Αύριο Παρασκευή αναμένεται η ανακοστολόγηση στα φάρμακα

5/2/2015 10:15:22 πμ
Οι φαρμακευτικές υποβάλλουν τις ενστάσεις τους για τις τιμές, στο πλαίσιο της 3ημερης διαβούλευσης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Το Δελτίο Τιμών Φαρμάκων, που αναμένεται να οδηγηθεί στην Επιτροπή Τιμών, αναρτάται, καλώς εχόντων των πραγμάτων, αύριο Παρασκευή, με πτώση στις τιμές.

Κύκλοι της φαρμακοβιομηχανίας υπολογίζουν τη μεσοσταθμική μείωση των τιμών, βάσει της νέας γενικής ανακοστολόγησης, στο 3%. Όπως τονίζουν, το Δελτίο Τιμών, που περιλαμβάνει περίπου 9,5 χιλιάδες φάρμακα, περιέχει και πάλι λάθη, τα οποία αφορούν κυρίως λανθασμένους υπολογισμούς των ισοτιμιών. Ωστόσο, φαίνεται να έχει γίνει καλύτερη δουλειά από τις προηγούμενες.


Αυτές τις ημέρες οι φαρμακευτικές εταιρείες υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις ενστάσεις τους για την τιμή των σκευασμάτων τους, στο πλαίσιο της 3ημερης διαβούλευσης. Αν όλα «πάνε ρολόι», ο Ε.Ο.Φ. θα αναρτήσει την Παρασκευή το τελικό κατάλογο της γενικής ανακοστολόγησης.

Εφόσον η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αποφασίσει αν θα φθάσει τελικά το Δελτίο στην Επιτροπή Τιμών και ποια θα είναι η σύστασή της, η όποια συνεδρίαση δεν πρόκειται να έρθει πριν από την επόμενη εβδομάδα.


Πηγή

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με κορυφαίους διεθνείς ομιλητές και πρακτικές λύσεις ESG για βιώσιμες, καινοτόμες και υπεύθυνες φαρμακευτικές επιχειρήσεις
Με θέμα τις ελλείψεις φαρμάκων που έχουν πάρει μεγάλη έκταση, όπως τονίζει






Σχετικά άρθρα

Επιδεινώνονται οι ελλείψεις φαρμάκων
Σύμφωνα με τη λίστα του ΕΟΦ
Ευρεία σύσκεψη για ΦΥΚ
Συνεχίζονται οι εικόνες ντροπής σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ
ΕΟΦ: Προσοχή στον διαχωρισμό συμπληρωμάτων διατροφής και φαρμάκων φυτικής προέλευσης
Ο Οργανισμός υπενθυμίζει τη νομοθεσία για την προϊοντική αυτή κατηγορία