Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Αύριο Παρασκευή αναμένεται η ανακοστολόγηση στα φάρμακα

5/2/2015 10:15:22 πμ
Οι φαρμακευτικές υποβάλλουν τις ενστάσεις τους για τις τιμές, στο πλαίσιο της 3ημερης διαβούλευσης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Το Δελτίο Τιμών Φαρμάκων, που αναμένεται να οδηγηθεί στην Επιτροπή Τιμών, αναρτάται, καλώς εχόντων των πραγμάτων, αύριο Παρασκευή, με πτώση στις τιμές.

Κύκλοι της φαρμακοβιομηχανίας υπολογίζουν τη μεσοσταθμική μείωση των τιμών, βάσει της νέας γενικής ανακοστολόγησης, στο 3%. Όπως τονίζουν, το Δελτίο Τιμών, που περιλαμβάνει περίπου 9,5 χιλιάδες φάρμακα, περιέχει και πάλι λάθη, τα οποία αφορούν κυρίως λανθασμένους υπολογισμούς των ισοτιμιών. Ωστόσο, φαίνεται να έχει γίνει καλύτερη δουλειά από τις προηγούμενες.


Αυτές τις ημέρες οι φαρμακευτικές εταιρείες υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις ενστάσεις τους για την τιμή των σκευασμάτων τους, στο πλαίσιο της 3ημερης διαβούλευσης. Αν όλα «πάνε ρολόι», ο Ε.Ο.Φ. θα αναρτήσει την Παρασκευή το τελικό κατάλογο της γενικής ανακοστολόγησης.

Εφόσον η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αποφασίσει αν θα φθάσει τελικά το Δελτίο στην Επιτροπή Τιμών και ποια θα είναι η σύστασή της, η όποια συνεδρίαση δεν πρόκειται να έρθει πριν από την επόμενη εβδομάδα.


Πηγή

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ χαιρετίζει τη στροφή του Οργανισμού προς την παροχή υπηρεσιών
Αποτελεί τον μοναδικό υποδόριο ανοσοθεραπευτικό αναστολέα που μπορεί να χορηγηθεί από επαγγελματία υγείας σε μόλις 1 λεπτό






Σχετικά άρθρα

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για το πρόγραμμα παχυσαρκίας
Η προϋπόθεση για την αποζημίωση των φαρμακείων
Ε.Ε.: Πρόταση για περιορισμό της περιεκτικότητας του tea-tree oil στα καλλυντικά
Από την επιστημονική επιτροπή για την ασφάλεια των καταναλωτών (SCCS)
ΥΠΕΘΑ: Σε ΦΕΚ η ΚΥΑ για τη διανυκτέρευση στρατιωτικών φαρμακείων
Ορίζεται και η κατΆ οίκον διανομή ΦΥΚ
Ευρώπη: 240 αποσύρσεις αντιβιοτικών και 385 αναφορές για ελλείψεις από το 2020
Οι πολιτικές τιμολόγησης έχουν αποτύχει, υποστηρίζει η Medicines for Europe