Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


AstraZeneca: Μελετά θεραπεία αντισωμάτων κατά της COVID-19 με μακρά δράση

13/10/2020 4:52:06 μμ
Χρησιμοποιεί μια αποκλειστική τεχνολογία που επεκτείνει την ημιζωή των αντισωμάτων σε 6-12 μήνες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο συνδυασμός δύο αντισωμάτων κατά της COVID-19 μακράς δράσης (με την ονομασία AZD7442) που αναπτύσσει η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca εισέρχεται τις επόμενες εβδομάδες σε δύο κλινικές δοκιμές Φάσης III, στις οποίες θα συμμετέχουν περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι σε περιοχές εντός και εκτός των ΗΠΑ.

Η μία μελέτη, σε περίπου 5.000 συμμετέχοντες, θα αξιολογήσει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του AZD7442 για την πρόληψη της μόλυνσης από τον ιό για έως και 12 μήνες, ενώ η δεύτερη μελέτη θα αξιολογήσει την προφύλαξη μετά την έκθεση σε περίπου 1.100 συμμετέχοντες.
Η εταιρεία σχεδιάζει πρόσθετες δοκιμές για την αξιολόγηση του AZD7442 ως θεραπεία της COVID-19 σε περίπου 4.000 ασθενείς.

Η AstraZeneca χρησιμοποιεί μια αποκλειστική της τεχνολογία για την επέκταση της ημιζωής των αντισωμάτων, προκειμένου με μία μόνο λήψη της θεραπείας, η δράση της να διαρκεί 6-12 μήνες μετά. Ο συνδυασμός των δύο αντισωμάτων μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης ανθεκτικότητας από τον ιό SARS-CoV-2.

Η εταιρεία έχει λάβει υποστήριξη περίπου 486 εκατομμυρίων δολαρίων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την ανάπτυξη και προμήθεια της εν λόγω θεραπείας, στο πλαίσιο συμφωνίας που ορίζει να την παροχή έως και 100.000 δόσεων από τα τέλη του 2020. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Σπύρος Παπαγεωργίου, Επίκουρος Καθηγητής Χημείας στην Κοσμητολογία-Βιομηχανική Παραγωγή Καλλυντικών & Ιατροτεχνολογικών προϊόντων, Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Ένα διεθνές brand με ισχυρή παγκόσμια παρουσία






Σχετικά άρθρα

KALTEQ: Συνεργασία με την Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας
Για τη διάθεση των ορθοπεδικών υλικών της DePuy Synthes
Η συνεργασία της Bayer Ελλάς με τη We4all συνεχίζεται με στόχο ένα βιώσιμο μέλλον
Στηρίζοντας μια σειρά από δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα