Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


AstraZeneca: Θα προμηθεύσει την Ευρώπη έως 400 εκατ. δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19

17/6/2020 12:30:47 μμ
Χωρίς κέρδος για την εταιρεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η AstraZeneca συμφώνησε με την ευρωπαϊκή Inclusive Vaccines Alliance (IVA), (Ανοιχτή Συμμαχία για τα Εμβόλια) με επικεφαλής τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ολλανδία για την προμήθεια έως 400 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης για τη νόσο COVID-19, με χρονικό ορίζοντα έναρξης των παραδόσεων πριν από τα τέλη του 2020.

Με τη συγκεκριμένη συμφωνία, η IVA αποσκοπεί στην επιτάχυνση της προμήθειας του εμβολίου και στη διάθεσή του σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία. Η IVA έχει δεσμευτεί να παράσχει ισότιμη πρόσβαση σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες ανά την Ευρώπη.

H AstraZeneca συνεχίζει να αναπτύσσει παράλληλα μια σειρά αλυσίδων εφοδιασμού σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης. Η εταιρεία επιδιώκει να διευρύνει περαιτέρω την παραγωγική της ικανότητα και είναι ανοιχτή σε συνεργασίες με άλλες εταιρείες, προκειμένου να ανταποκριθεί στη δέσμευσή της να υποστηρίξει την πρόσβαση στο εμβόλιο χωρίς κέρδος, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Pascal Soriot, Διευθύνων Σύμβουλος, δήλωσε:
«Αυτή η συμφωνία θα διασφαλίσει ότι εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρωπαίοι θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης μετά από την έγκρισή του. Με την ευρωπαϊκή αλυσίδα εφοδιασμού της εταιρείας, που πρόκειται να ξεκινήσει την παραγωγή σύντομα, ελπίζουμε να καταστήσουμε το εμβόλιο διαθέσιμο σε ευρεία βάση και ταχύτατα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις κυβερνήσεις της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ολλανδίας για τη δέσμευση και την ταχεία ανταπόκρισή τους».

Η AstraZeneca αναγνωρίζει ότι το εμβόλιο ενδεχομένως να μην αποδειχτεί αποτελεσματικό, αλλά δεσμεύεται να προχωρήσει το κλινικό πρόγραμμα με ταχύτητα και να αυξήσει την παραγωγή παρά τον κίνδυνο αποτυχίας. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Επανεκλέχθηκε για τρίτη θητεία πρόεδρος ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024






Σχετικά άρθρα

Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών
Curity Pharma: Ξεκινά την 1η υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης
Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.
Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας
Υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν