Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Αρ. Σκουντάκης: «Μικρή ανταπόκριση από τον κόσμο για τους αντιγριπικούς εμβολιασμούς»

12/10/2023 9:58:03 μμ
Προετοιμάζονται οι φαρμακοποιοί για το άνοιγμα της σχετικής πλατφόρμας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με αργούς ρυθμούς φαίνεται πως προχωράει ο αντιγριπικός εμβολιασμός στα φαρμακεία, γεγονός που μπορεί να οφείλεται αφενός στη χρονική περίοδο (ιδανικά τα εμβόλια χορηγούνται από τα τέλη Οκτωβρίου και εξής) αφετέρου στην αυξημένη ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασφαλισμένοι λόγω της απαραίτητης συνταγογράφησης στον γιατρό.


Αυτή είναι η εικόνα που έδωσε ο πρόεδρος του Φ.Σ. Ηρακλείου Αριστοτέλης Σκουντάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Politica 89,8, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «όσο πιο πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια βάλεις στη διαδικασία, τόσο μικρότερη και η ανταπόκριση σε αυτή».


Ο ίδιος εξήγησε επίσης ότι η περσινή διαδικασία, χωρίς ιατρική συνταγή, ήταν απόλυτα επιτυχής -οι φαρμακοποιοί εμβολίασαν μεγάλο ποσοστό πολιτών- και ασφαλής, καθώς δεν αναφέρθηκε κανένα πρόβλημα. Παρόλα αυτά συμπληρώνει ότι οι φαρμακοποιοί δεν θέλουν να υποτιμήσουν το ρόλο του γιατρού που πρέπει να έχει άποψη για την υγεία των ασθενών του, τάσσονται όμως υπέρ μιας λιγότερο γραφειοκρατικής διαδικασίας.

ΠΦΣ: Καλεί τις εταιρείες λογισμικών φαρμακείων να είναι έτοιμες για την 1η Νοεμβρίου

Ο ΠΦΣ καλεί τις εταιρείες κατασκευής λογισμικών φαρμακείων να ετοιμάσουν τα προγράμματά τους, ώστε οι καταχωρίσεις των αντιγριπικών εμβολιασμών, που θα γίνονται στα φαρμακεία και χωρίς συνταγή από 01/11, να γίνονται αυτόματα μέσω API σε διαδικασία ενός βήματος. Ζητά επίσης να ενημερώνεται το μητρώο εμβολιασμού ταυτόχρονα με τη διενέργεια του εμβολιασμού και όχι μετά, ενώ προσθέτει πως θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ενδιαφερόμενων για επίλυση αποριών.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)