Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Απομάκρυνση ιδιωτών από τα νοσοκομεία ετοιμάζει η κυβέρνηση

12/8/2016 7:22:27 μμ
Θερμές αποφάσεις εντός Αυγούστου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ως «αμετάκλητη πολιτική επιλογή της κυβέρνησης» χαρακτηρίζει η ηγεσία του υπουργείου υγείας την ανάγκη απομάκρυνσης των ιδιωτικών εταιριών από τα δημόσια νοσοκομεία.


Οι δηλώσεις έρχονται ως συνέχεια σε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τις Ατομικές Συμβάσεις Μίσθωσης Έργου για την καθαριότητα των νοσοκομείων.


Η κυβέρνηση εντός του «θερμού» Αυγούστου ετοιμάζει νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία θα επικαλεστεί το δημόσιο συμφέρων και θα προχωρήσει σε σχέδιο εξοικονόμησης πόρων και προάσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων στον τομέα της Δημόσιας Υγείας.


Το χρονικό


Το Συμβούλιο της Επικρατείας «πάγωσε» προσωρινά τους διαγωνισμούς για την πρόσληψη καθαριστριών με ατομικές συμβάσεις εργασίας, στα νοσοκομεία και τα εποπτευόμενα από το υπουργείο Υγείας νομικά πρόσωπα, που πραγματοποιήθηκαν ή έχουν δρομολογηθεί να πραγματοποιηθούν, στο πλαίσιο του άρθρου 97 του νόμου 4368/2016 και τη σχετική εγκύκλιο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού.


Ακόμη, το ΣτΕ «πάγωσε» προσωρινά και το διαγωνισμό για την πρόσληψη 30 καθαριστριών με ατομικές συβάσεις εργασίας, στο νοσοκομείο Καλαμάτας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αναφορικά με τους ισχυρισμούς υγείας στα φυτικά προϊόντα
Με θέμα τις ελλείψεις φαρμάκων που έχουν πάρει μεγάλη έκταση, όπως τονίζει






Σχετικά άρθρα

Ο πρόεδρος Τραμπ επιβάλλει μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων κατά 59-90%
Ανέφικτο το διάταγμα, υποστηρίζουν αναλυτές και νομικοί
Δικαστική διαμάχη για συμπλήρωμα διατροφής
Αναφορικά με τους ισχυρισμούς υγείας στα φυτικά προϊόντα
Επιδεινώνονται οι ελλείψεις φαρμάκων
Σύμφωνα με τη λίστα του ΕΟΦ
Ευρεία σύσκεψη για ΦΥΚ
Συνεχίζονται οι εικόνες ντροπής σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ