Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Από το νέο έτος το Καστελόριζο θα αποκτήσει φαρμακείο

24/12/2020 1:03:52 μμ
Μετά από 15 χρόνια
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μετά από περίπου 15 ολόκληρα χρόνια και με πρωτοβουλία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου και τη συνδρομή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, θα λειτουργήσει από το επόμενο έτος φαρμακείο στο Καστελόριζο, σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής εφημερίδας «Δημοκρατική».

Ειδικότερα, ο Σύλλογος από το 2008 καταθέτει προτάσεις και επιστολές στο υπουργείο Υγείας, αλλά όλες έχουν πέσει στο κενό και πλέον ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Φουτούλης και ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, εξοπλίζοντας το φαρμακείο και καλύπτοντας το μισθό του φαρμακοποιού από δικούς τους πόρους, σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσουν όχι μόνο πάγιο αίτημα των κατοίκων αλλά και το αναφαίρετο δικαίωμά τους. 

Όπως προκύπτει από τις ίδιες πληροφορίες της «Δημοκρατικής», «ήδη έχουν γίνει οι πρώτες ενέργειες που αφορούν τη διαμόρφωση του οικήματος και θα ακολουθήσει ο εξοπλισμός και οι διαδικασίες για την απασχόληση φαρμακοποιού στο νησί, με το κράτος και αυτή την φορά να είναι ο μεγάλος «απών» από την επίλυση προβλημάτων που θα έπρεπε να είχαν ήδη επιλυθεί». 

Αξίζει να σημειωθεί πως στο άρθρο 32 του Ν. 3402/2005 προβλέπεται η λειτουργία παραρτημάτων φαρμακείων στα Σωματεία των Διανεμητικών Λογαριασμών των ΦΣ Δωδεκανήσου και Χίου για τα νησιά Τήλο, Αστυπάλαια, Καστελόριζο, Χάλκη και Λειψούς, καθώς και για τα Ψαρά και τις Οινούσες. Τα παραρτήματα λειτουργούν υπό τη διεύθυνση φαρμακοποιών που υπηρετούν τη στρατιωτική θητεία τους στη Δωδεκάνησο και στη Χίο αντίστοιχα. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τις συνταγές των ορκωτών λογιστών
Από τους φαρμακοποιούς Περικλή Δασκαλάκη και Γιάννη Τσακριό






Σχετικά άρθρα

Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου
ΟΣΦΕ: Στα ελληνικά η έρευνα της FIP για τα point-of-care tests στο φαρμακείο
Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Κλοπές σε 12 φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες 15 ημέρες
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης