Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Από το Μάρτιο αποκλιμακώνονται τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό

17/2/2022 5:20:39 μμ
Αν και εκτιμάται πως δεν θα υπάρχει τέλος της πανδημίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων έναντι της Covid-19 προχωρά η κυβέρνηση, αν και προετοιμάζεται για το φθινόπωρο καθώς η νόσος δεν θα πάψει να την απασχολεί.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας Α. Πλεύρης τόνισε πως «μέχρι τα τέλη Μαρτίου πρέπει να αρθούν όλα τα περιοριστικά μέτρα σε συνδυασμό με τις πιέσεις στα επιμέρους εθνικά συστήματα υγείας αλλά χωρίς εφησυχασμό». 

Ωστόσο υπογράμμισε πως «όλοι ειδικοί λένε ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το φθινόπωρο. Η συνολική εικόνα είναι ότι δεν πρέπει να εφησυχάζει η Ευρώπη για το τέλος της πανδημίας, αλλά να είναι προετοιμασμένη». Πρόσθεσε δε ότι «δεν υπάρχει τέλος της πανδημίας. Ακόμα και με το υπάρχον στέλεχος του κορονοϊού θεωρούν πολλοί ειδικοί ότι θα έχει μια ένταση μεγαλύτερη από της απλές γρίπες». 

Όσον αφορά την τέταρτη δόση εμβολίου στο γενικό πληθυσμό σημείωσε ότι δεν υπάρχει αυτή η ανάγκη για τη δεδομένη χρονική στιγμή στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται πως χθες μετά από συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, αποφασίστηκε άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20% από το Σάββατο 19/02/2022.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η εταιρεία δηλώνει ότι θα λάβει μέτρα για την προστασία των καταναλωτών και της φήμης της
Ο Οργανισμός μαζί με το ECDC καλούν για άμεσα μέτρα






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Σε έλλειψη φάρμακα με albendazole έως το 2028
Λόγω αλλαγής προμηθευτή της δραστικής ουσίας από την GSK
Ε.Ε.: Νέα πρόταση για τις κρατικές προμήθειες φαρμάκων
Αφήνει πίσω το αποκλειστικό κριτήριο της χαμηλότερης τιμής
EAHP & EFPIA: Ζητούν barcode σε κάθε δόση φαρμάκου
Για τη δραστική μείωση φαρμακευτικών σφαλμάτων στα νοσοκομεία
ΕΜΑ: Προς επίλυση η χρόνια έλλειψη του verteporfin
Εγκρίθηκαν νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις και νέες ρυθμίσεις εφοδιασμού