Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Απάντηση για την κάλυψη ρευστού οξυγόνου στους ασθενείς

14/2/2022 8:14:56 μμ
Από τη διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θ. Καρποδίνη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ως «ανυπόστατους ισχυρισμούς» χαρακτηρίζει η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη αυτά που αναφέρονται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ» σχετικά με τη διακοπή κάλυψης της παροχής ρευστού οξυγόνου στους ασθενείς. 

Σύμφωνα με την ίδια, ο ΕΟΠΥΥ επανεξετάζει σε περιοδικά διαστήματα την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των καλυπτόμενων παροχών του και στο πλαίσιο αυτό, με πλήρη διαφάνεια και μετά από μακρά διαβούλευση με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία αλλά και τους θεσμικούς φορείς των προμηθευτών οξυγόνου, αποφάσισε να καλύπτει σε όλους τους ασθενείς ασφαλισμένους του που χρήζουν οξυγονοθεραπείας τη δαπάνη για τη χορήγηση συμπυκνωτή οξυγόνου. 

Αυτό αποφασίστηκε αποκλειστικά βάσει επιστημονικών κριτηρίων, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς η χορήγηση αερίου ή υγρού οξυγόνου σε ασθενείς είναι παρωχημένη θεραπευτική επιλογή.

Επισημαίνει ότι ο ΕΟΠΥΥ προβλέπει τη δυνατότητα της συνέχισης της παροχής υγρού ή αερίου οξυγόνου, εφόσον αυτή εγκριθεί από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (αυτή είναι η μόνη διαφορά, σύμφωνα με τη Θ. Καρποδίνη) σε ασθενείς στους οποίους κρίνεται αναγκαία.

Προσθέτει δε ότι «σε καμία κατηγορία παροχής οξυγονοθεραπείας ο ασθενής δεν προκαταβάλει και δεν προπληρώνει καθώς η εκτέλεση της συνταγής πραγματοποιείται μόνο σε συμβεβλημένους παρόχους υγείας που πληρώνονται μόνο από τον Οργανισμό».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Οργανισμός επαναλαμβάνει τα κοινά χαρακτηριστικά των παραπλανητικών μηνυμάτων
Αίτημα προς τη Θ. Καρποδίνη και τα συναρμόδια υπουργεία






Σχετικά άρθρα

PhARMA Innovation Forum: Επιμένει ο εκτροχιασμός του νοσοκομειακού clawback
Ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε για σημαντική μείωση στα σημειώματα Β' εξαμήνου
ΤΑΥΦΕ-ΠΑΔΑ: Η άρση της υποχρεωτικότητας είναι κόντρα στο ευρωπαϊκό κεκτημένο
Ηχηρά μηνύματα για την αντισυνταγματικότητα του μέτρου στη ΔΕΘ
Λ. Μπαρμπετάκη: Τα 50 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Καινοτομίας δεν επαρκούν
Το PIF ζητά Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ πολιτείας-φαρμακοβιομηχανίας
ΦΥΚ: Την άλλη εβδομάδα στα φαρμακεία… αλλά άφαντες οι διαδικαστικές λεπτομέρειες
Στελέχη του κλάδου σχολιάζουν τις κυβερνητικές δηλώσεις στη ΔΕΘ