Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Απαγόρευση χρήσης του βρεφικού γάλακτος Babynat

20/2/2009
Ενημέρωση από τον Ε.Ο.Φ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Ο Ε.Ο.Φ., μετά την επείγουσα ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανακαλεί από την αγορά και απαγορεύει τη χρήση του βρεφικού γάλακτος με την ονομασία Babynat 1 (αριθμός παρτίδας 17381, με ημερομηνία λήξης 13/10/2010) της εταιρείας Vitagermine (υπεύθυνος διακίνησης στην Ελλάδα Green Bay), επειδή βρέθηκε να είναι επιμολυσμένο με το δυνητικά παθογόνο μικροοργανισμό enterobacter sakazakii.

 

Παράλληλα, ανακλήθηκαν όλα τα βρεφικά γάλατα με την εμπορική ονομασία Babynat, επειδή διαπιστώθηκε πρόσθετα ότι δεν έχει γνωστοποιηθεί η κυκλοφορία τους στον Ε.Ο.Φ. και διατάχθηκε η κατάσχεσή τους.

 

Εφιστάται η προσοχή του καταναλωτικού κοινού επειδή το προϊόν διακινείται πιθανώς και μέσω του διαδικτύου (internet).


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ωθούμενη από τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις καταναλωτικές τάσεις
Φροντίδα που μετράει κάθε παλμό






Σχετικά άρθρα

Η παγκόσμια αγορά των ηλεκτρονικών φαρμακείων θα αγγίξει τα $250 δισ.
Ωθούμενη από τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις καταναλωτικές τάσεις
Φ.Σ. Πειραιά: Πρώτη η παράταξη του Κ. Κούβαρη στις φετινές αρχαιρεσίες
Τα αποτελέσματα προωθούνται στην Περιφέρεια
Αλ. Τσαπέκος: Καλεί την πολιτεία να στηρίξει τα μικρομεσαία φαρμακεία
Διότι κινδυνεύουν με «λουκέτο» ιδίως στις απομακρυσμένες περιοχές
ΤΕΑΥΦΕ: Από 1η Δεκέμβρη υποχρεωτική η χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του
Για την υποβολή των ασφαλιστικών εισφορών