Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Απαγορεύονται οι εξαγωγές απολυμαντικών με επείγουσα οδηγία της ΑΑΔΕ

9/4/2020 2:56:37 μμ
Λόγω των έκτακτων μέτρων εξαιτίας της πανδημίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προχώρησε στην απαγόρευση εξαγωγής απολυμαντικών προϊόντων από τη χώρα στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού. Με εξαιρετικά επείγουσα οδηγία της προς της τελωνειακές περιφέρειες, την οποία κοινοποιεί σε όλο τον εγχώριο παραγωγικό και εμπορικό ιστό, η ΑΔΑΕ μπλοκάρει την εξαγωγική δραστηριότητα των συγκεκριμένων προϊόντων.


Σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στις σχετικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, για όσο θα υφίσταται ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού COVID-19, η έλλειψη του οποίου βεβαιώνεται με απόφαση του υπουργού Υγείαςκαι πάντως για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 6 μήνες από την έναρξη ισχύος αυτού, η παραγωγή απολυμαντικών προϊόντων τύπου 1 για ανθρώπινη χρήση είτε σε μορφή υγρή ή γέλης, είτε εμποτισμένα μαντηλάκια, θα γίνεται αποκλειστικά για διάθεση στην ελληνική αγορά.


Η υποχρέωση αποκλειστικής διάθεσης και κυκλοφορίας των προϊόντων αυτών αφορά τόσο τους παραγωγούς όσο και τους μεταπωλητές αυτών.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία






Σχετικά άρθρα

Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη
Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών
'Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών