Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Απ. Βαλτάς: Πρόταση για τη συμμετοχή των φαρμακοποιών στις κλινικές μελέτες

9/2/2026 3:24:43 μμ
Στο βήμα της ημερίδας του ΕΟΦ για τη φαρμακευτική πολιτική
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στην ημερίδα του ΕΟΦ με θέμα τον ρόλο του στη διαμόρφωση της φαρμακευτικής πολιτικής και τα επόμενα βήματα, που πραγματοποιήθηκε τις 04/02, ο πρόεδρος του ΠΦΣ Απ. Βαλτάς μίλησε για τις κλινικές μελέτες. Συγκεκριμένα, πρότεινε τη θεσμοθέτηση της συμμετοχής των φαρμακείων σε κλινικές μελέτες για τη συγκέντρωση συμμετεχόντων, ενώ ανέλυσε τους διακριτούς ρόλους και την απαραίτητη συνεργασία μεταξύ ΕΟΦ & ΠΦΣ.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο επίκεντρο της ημερίδας ήταν οι εξελίξεις στο κανονιστικό περιβάλλον φαρμάκων & ιατροτεχνολογικών προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ο κομβικός ρόλος που καλείται να διαδραματίσει ο ΕΟΦ στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της φαρμακευτικής πολιτικής στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται στην Ευρώπη.

 

Δια στόματος γ.γ. Στρατηγικού Σχεδιασμού του υπουργείου Υγείας, ‘Αρη Αγγελή, ανακοινώθηκε για πρώτη φορά η δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας με στόχο την επικοινωνία και το συντονισμό όλων των εθνικών Επιτροπών Φαρμάκου, Εμβολίων & Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων, μέσω της οποίας θα υπάρχει πλήρης ιχνηλάτηση, σε πραγματικό χρόνο, όλων των αιτημάτων αποζημίωσης, από την κατάθεσης έως την ολοκλήρωση της αξιολόγησης κάθε αιτήματος.  Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το ΥΥ, βρίσκεται στο στάδιο σχεδιασμού του διαγωνισμού, και ο στόχος είναι να τεθεί σε εφαρμογή εντός 2027.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Υπογράφτηκε η σύμβαση μεταξύ Απ. Βαλτά και Θ. Καρποδίνη
Η PGEU ενημερώνει την Ευρώπη για τον κρίσιμο ρόλο των φαρμακοποιών στην ανθεκτικότητα του συστήματος






Σχετικά άρθρα

Νέα υπηρεσία φαρμακείου για τη διάγνωση του καρκίνου του οισοφάγου
Με ειδικά τεστ στα βρετανικά φαρμακεία
Από σήμερα εκτελούνται συνταγές με εμβόλια απευαισθητοποίησης
Με νέα δυνατότητα στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης
Οι κυβερνοεπιθέσεις απειλούν πλέον και τα φαρμακεία
Τα ψηφιακά αρχεία που διακινούν πωλούνται κατά μέσο όρο προς 8 ευρώ στο dark web