Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Απ. Βαλτάς προς Θ. Σκυλακάκη: «Οι μάσκες έπεσαν»

2/6/2023 10:19:52 μμ
Ο πρόεδρος του ΠΦΣ κατηγορεί τις φαρμακαποθήκες για κερδοσκοπία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ φαρμακοποιών και φαρμακαποθηκαρίων για τις ελλείψεις φαρμάκων, με τους προέδρους των δύο συλλόγων να ανταλλάσσουν πυρά.


Ο Απόστολος Βαλτάς, κρίνοντας πως δέχτηκε προσωπική επίθεση από τον πρόεδρο των Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων (ΠΣΦ) Θεόδωρο Σκυλακάκη, του απαντά ότι ουσιαστικά οι φαρμακαποθήκες εκτέθηκαν.

«Οι πρόσφατες δηλώσεις του Θ. Σκυλακάκη περί αδιάθετων ποσοτήτων στις φαρμακαποθήκες, "οι οποίες λιμνάζουν" και χρήζουν εξαγωγών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, αποδεικνύουν ότι οι φαρμακαποθήκες αποθεματοποιούν φαρμακευτικά σκευάσματα με σκοπό την εξαγωγή και το κέρδος», δηλώνει ο πρόεδρος των φαρμακοποιών.

Συνεχίζει δε επικαλούμενος το ΠΔ 88/2004, στο οποίο ορίζεται πως οι φαρμακαποθήκες οφείλουν να τηρούν υψηλά αποθέματα από όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα ακόμα και αν η ζήτηση είναι χαμηλή και ακανόνιστη, ώστε να αντιμετωπίζονται πιθανές εποχιακές ελλείψεις.


Ο Απ. Βαλτάς τονίζει ότι το βασικότερο μέτρο για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι η επί μακρόν απαγόρευση των εξαγωγών για τα ελλειπτικά φάρμακα, η αύξηση των σκευασμάτων στη σχετική λίστα καθώς και οι συνεχείς έλεγχοι, ενώ καταλήγει πως ο ΠΦΣ «θα σταθεί απέναντι σε όλες αυτές τις ενέργειες και τις πρακτικές που έχουν σκοπό αποκλειστικά την κερδοσκοπία, αδιαφορώντας για τη Δημόσια Υγεία».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δηλώσεις Απ. Βαλτά και Κ. Λουράντο με αφορμή την ανακοίνωση της ΔηΕΦ
Πρόταση του ΠΦΣ που «πέρασε» από τους εμπλεκόμενους φορείς






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο