Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Αντισύλληψη

21/7/2008
ο φαρμακοποιός πρωτεργάτης στην ενημέρωση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Η Βayer Schering Pharma, προήλθε από την εξαγορά της Schering ΑG από την Bayer ΑG και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2007. Διαθέτει φαρµακευτικά σκευάσµατα που αφορούν στη γυναικολογία, στην αντιµετώπιση των λοιµώξεων, στην καρδιολογία, στη στυτική δυσλειτουργία, αλλά και στην ογκολογία, στο κεντρικό νευρικό σύστηµα και στη δερµατολογία.

Σήµερα η Bayer Schering Pharma είναι η ηγετική φαρµακευτική εταιρία στην ορµονική αντισύλληψη και πρωτοπορεί, όχι µόνο στον τοµέα της έρευνας και τεχνολογίας µε ασφαλή και αποτελεσµατικά σκευάσµατα, αλλά και στον τοµέα της επικοινωνίας.

Διαπιστώνοντας το µεγάλο κενό που υπάρχει στην Ελλάδα για την πιο αξιόπιστη αντισυλληπτική µέθοδο «το χάπι», η Bayer Schering Pharma υποστηρίζει επικοινωνιακά ένα µεγάλο πρόγραµµα Κοινωνικής Ευθύνης για τη σχετική ενηµέρωση των γυναικών και των φαρµακοποιών της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Περιγεννητικής Ιατρικής και του Κέντρου Οικογενειακού Προγραµµατισµού του Νοσοκοµείου ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ.

Ενώ στην Κεντρική & Βόρεια Ευρώπη η χρήση του αντισυλληπτικού χαπιού από τις γυναίκες κινείται σε ποσοστό 23%-26%, στην Ελλάδα δεν υπερβαίνει το ισχνό 4%. Το πενιχρό αυτό ποσοστό συνδέεται άµεσα στη χώρα µας και µε µεγάλο αριθµό εκτρώσεων.

Η Bayer Schering Pharma πιστεύει ότι ο ρόλος του φαρµακοποιού στην ενηµέρωση του κοινού είναι πρωταρχικός και προγραµµατίζει σειρά ενηµερωτικών ενεργειών σε συνεργασία µε επιστηµονικούς & πανεπιστηµιακούς φορείς για το 2008 και το 2009.

Το Κέντρο Οικογενειακού Προγραµµατισµού του Νοσοκοµείου Αλεξάνδρα θα ενηµερώνει τις νεαρές γυναίκες (18-25 ετών) για τα οφέλη της ορµονικής αντισύλληψης στο τηλέφωνο 210-3381776.

Το επικοινωνιακό υλικό θα περιέχει τη σύσταση για το συνδυασµό του «χαπιού» µε το προφυλακτικό, τη σύσταση για τη διακοπή
του καπνίσµατος και οδηγό αντενδείξεων.

Κάθε γυναίκα οφείλει να γνωρίζει τις διαθέσιµες µεθόδους αντισύλληψης. Είναι στο χέρι των λειτουργών υγείας η ενηµέρωση της για τα οφέλη από τη χρήση του αντισυλληπτικού χαπιού.

Ας είναι οι φαρµακοποιοί οι πρωτεργάτες.


Το Yasminelle είναι η πρόταση της Bayer Schering Pharma για ορµονική αντισύλληψη στις νεαρές γυναίκες που επιθυµούν «χάπι» µε χαµηλή περιεκτικότητα σε ορµόνες, που δεν παχαίνει και βελτιώνει την υφή του δέρµατος και των µαλλιών.Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σε ένα ευχάριστο και άκρως εορταστικό κλίμα
Την καθημερινή αγωνία των φαρμακοποιών αναλύει η Β. Λαζαροπούλου


Σχετικά άρθρα

Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ: Οι εργαζόμενοι έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους
Σε ένα ευχάριστο και άκρως εορταστικό κλίμα
Όμιλος Σαράντη: Ο Μάρτιος αποτελεί ένα μήνα επενδυτικής εξωστρέφειας
Θα πραγματοποιήσει ενημερωτικές και επενδυτικές δράσεις με στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων της με την επενδυτική κοινότητα
Στο «φουλ» οι μελέτες για νέα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας
Μερίδιο της αγοράς διεκδικούν μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες
Χαρτογραφώντας τον νέο κόσμο της εργασίας
Στο 3ο συνέδριο Future of Work της Boussias events