Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Servier Hellas: Μεταξύ των κορυφαίων εργοδοτών στην Ελλάδα και την Ευρώπη
Διακρίθηκε ως Top Employer Greece 2022 και Top Employer Europe 2022

Αντισύλληψη

21/7/2008
ο φαρμακοποιός πρωτεργάτης στην ενημέρωση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Η Βayer Schering Pharma, προήλθε από την εξαγορά της Schering ΑG από την Bayer ΑG και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2007. Διαθέτει φαρµακευτικά σκευάσµατα που αφορούν στη γυναικολογία, στην αντιµετώπιση των λοιµώξεων, στην καρδιολογία, στη στυτική δυσλειτουργία, αλλά και στην ογκολογία, στο κεντρικό νευρικό σύστηµα και στη δερµατολογία.

Σήµερα η Bayer Schering Pharma είναι η ηγετική φαρµακευτική εταιρία στην ορµονική αντισύλληψη και πρωτοπορεί, όχι µόνο στον τοµέα της έρευνας και τεχνολογίας µε ασφαλή και αποτελεσµατικά σκευάσµατα, αλλά και στον τοµέα της επικοινωνίας.

Διαπιστώνοντας το µεγάλο κενό που υπάρχει στην Ελλάδα για την πιο αξιόπιστη αντισυλληπτική µέθοδο «το χάπι», η Bayer Schering Pharma υποστηρίζει επικοινωνιακά ένα µεγάλο πρόγραµµα Κοινωνικής Ευθύνης για τη σχετική ενηµέρωση των γυναικών και των φαρµακοποιών της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Περιγεννητικής Ιατρικής και του Κέντρου Οικογενειακού Προγραµµατισµού του Νοσοκοµείου ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ.

Ενώ στην Κεντρική & Βόρεια Ευρώπη η χρήση του αντισυλληπτικού χαπιού από τις γυναίκες κινείται σε ποσοστό 23%-26%, στην Ελλάδα δεν υπερβαίνει το ισχνό 4%. Το πενιχρό αυτό ποσοστό συνδέεται άµεσα στη χώρα µας και µε µεγάλο αριθµό εκτρώσεων.

Η Bayer Schering Pharma πιστεύει ότι ο ρόλος του φαρµακοποιού στην ενηµέρωση του κοινού είναι πρωταρχικός και προγραµµατίζει σειρά ενηµερωτικών ενεργειών σε συνεργασία µε επιστηµονικούς & πανεπιστηµιακούς φορείς για το 2008 και το 2009.

Το Κέντρο Οικογενειακού Προγραµµατισµού του Νοσοκοµείου Αλεξάνδρα θα ενηµερώνει τις νεαρές γυναίκες (18-25 ετών) για τα οφέλη της ορµονικής αντισύλληψης στο τηλέφωνο 210-3381776.

Το επικοινωνιακό υλικό θα περιέχει τη σύσταση για το συνδυασµό του «χαπιού» µε το προφυλακτικό, τη σύσταση για τη διακοπή
του καπνίσµατος και οδηγό αντενδείξεων.

Κάθε γυναίκα οφείλει να γνωρίζει τις διαθέσιµες µεθόδους αντισύλληψης. Είναι στο χέρι των λειτουργών υγείας η ενηµέρωση της για τα οφέλη από τη χρήση του αντισυλληπτικού χαπιού.

Ας είναι οι φαρµακοποιοί οι πρωτεργάτες.


Το Yasminelle είναι η πρόταση της Bayer Schering Pharma για ορµονική αντισύλληψη στις νεαρές γυναίκες που επιθυµούν «χάπι» µε χαµηλή περιεκτικότητα σε ορµόνες, που δεν παχαίνει και βελτιώνει την υφή του δέρµατος και των µαλλιών.Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ίσως να πλησιάζει το τέλος της πανδημίας
Διακρίθηκε ως Top Employer Greece 2022 και Top Employer Europe 2022


Σχετικά άρθρα

Servier Hellas: Μεταξύ των κορυφαίων εργοδοτών στην Ελλάδα και την Ευρώπη
Διακρίθηκε ως Top Employer Greece 2022 και Top Employer Europe 2022
Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ δίπλα στο Ίδρυμα Χατζηκώνστα
Ανακαίνισε τους χώρους φιλοξενίας του Ιδρύματος
ISOPLUS: Ακόμη μία χρονιά δίπλα σε όσους είχαν ανάγκη
Με μια σειρά προγραμμάτων ΕΚΕ
Φαρμακευτική εταιρεία προσέλαβε την Jennifer Aniston
Για τις ανάγκες ενημερωτικής καμπάνιας για την αϋπνία