Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα

Φαρμακοποιοί: Θα πληρώνονται για να εγγράψουν στον προσωπικό γιατρό τους πολίτες
Σύμφωνα με νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή
Faran: Επεκτείνεται στην καρδιολογία με πέντε κλασικά και δοκιμασμένα προϊόντα
Η συμφωνία προβλέπει την αποκλειστική διάθεσή τους
Π. Ζαρογουλίδης: Θα πρέπει να μείνουμε μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες
Ο πρόεδρος του ΦΣ Πέλλας τοποθετήθηκε με αφορμή την ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Αντιμετωπίστε τις αλλεργίες των γιορτών

19/12/2007
"Κρυφοί" κίνδυνοι της εορταστικής περιόδου και πως να τους αντιμετωπίσετε
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Για να αποφύγετε δυσσάρεστες αλλεργικές κρίσεις κατά τη διάρκεια των γιορτών, φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας τα φάρμακα σας (αν πάσχετε από αλλεργίες ή άσθμα) και ακολουθήστε προληπτικά μερικές απλές συμβουλές ώστε τίποτα να μην διαταράξει τις διακοπές σας.

Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων, κάνει την εμφάνισή της και μια σειρά καταστάσεων οι οποίες, όσο «αθώες» και αν φαίνονται, θα μπορούσαν να βάλουν την υγεία σας σε κίνδυνο, σε περίπτωση που είστε αλλεργικοί ή υποφέρετε από άσθμα και από άλλα αναπνευστικά προβλήματα.
Για να αποφύγετε τις δυσάρεστες αυτές καταστάσεις φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας τα φάρμακα σας (εφόσον ακολουθείτε κάποια φαρμακευτική αγωγή), είτε βρίσκεστε στο σπίτι είτε ταξιδεύετε.
Μπορείτε επιπλέον να πάρετε και μια σειρά από απλά μέτρα, ώστε να μειώσετε στο ελάχιστο την πιθανότητα εκδήλωσης κάποιας εποχικής αλλεργίας:

• Αποφύγετε διακοσμητικά στολίδια, των οποίων η σύσταση, η υφή, το άρωμα ή η βαφή θα μπορούσε ενδεχομένως να σας προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις.

• Αν γνωρίζετε ότι είστε αλλεργικοί ή ότι συγκεκριμένες ουσίες σας προκαλούν άσθμα, αποφύγετε αρωματικά κεριά, ποτ-πουρί και διακοσμητικές ουσίες σε μορφή σκόνης ή σπρέι.

• Ξεσκονίστε καλά σε αεριζόμενο χώρο τα στολίδια που έχετε αποθηκεύσει από τον προηγούμενο χρόνο και πλύνετε τυχόν πάνινα αντικείμενα, προτού τα τοποθετήσετε ξανά μέσα στο σπίτι σας.

• Εάν αγοράσετε φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, καθαρίστε το καλά, τινάξτε το και ψεκάστε το με νερό προτού το βάλετε μέσα στο σπίτι σας, ώστε να αποφύγετε τη σκόνη, τη μούχλα και τις αλλεργιογόνες ουσίες (γύρη, ρητίνες) που πιθανόν να φέρει.

• Αποφύγετε τροφές που γνωρίζετε ότι σας προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις και να είστε προσεκτικοί με την κατανάλωση τροφίμων και γλυκισμάτων, καθώς μπορεί να περιέχουν συστατικά που ίσως σας προκαλούν αλλεργία.

• Αποφύγετε κλειστούς χώρους που θερμαίνονται με ξύλα ή τζάκι, καθώς ο καπνός και η ξηρότητα του αέρα θα μπορούσαν να επιβαρύνουν το αναπνευστικό σας σύστημα.

• Εάν προγραμματίζετε κάποια επίσκεψη και είστε αλλεργικοί σε κατοικίδια ζώα, ενημερωθείτε για το αν στο σπίτι στο οποίο θα φιλοξενηθείτε ζουν γάτες, σκύλοι κτλ.

• Περιορίστε τέλος το «άγχος των εορτών», καθώς αυτό θα μπορούσε να πυροδοτήσει ή να επιβαρύνει μια αλλεργία ή μια κρίση άσθματος, εξαιτίας της εξασθένησης του οργανισμού που προκαλεί.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Της νέας ελληνικής εταιρείας συμπληρωμάτων διατροφής με branded και κλινικά μελετημένα συστατικά


Σχετικά άρθρα

Έρευνα για τη μακροχρόνια καθημερινή λήψη παρακεταμόλης
Αυξάνει την αρτηριακή πίεση
Ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό με 4η δόση στις ηλικιακές ομάδες άνω των 60
Σύμφωνα με την ΕΠΕ, η μάσκα θα έπρεπε να εφαρμόζεται σε όλα τα μεταφορικά μέσα
Έφτασαν στην Ευρώπη οι πρώτες δόσεις εμβολίων για την ευλογιά των πιθήκων
Ενώ ο ΕΜΑ ξεκινά την αξιολόγηση του Imvanex
Covid-19: Μεγαλύτερη προστασία από την παραλλαγή Όμικρον προσφέρει η υβριδική ανοσία
Ο εμβολιασμός ενισχύει σημαντικά την ανοσία σε ασθενείς που είχαν ήδη νοσήσει