Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στο θέμα των χρεών του ΟΠΑΔ

19/11/2008
Δηλώσεις των εκπροσώπων Υγείας ΠΑ.ΣΟ.Κ., ΣΥΝ και ΚΚΕ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

ΠΑ.ΣΟ.Κ.: Η κυβέρνηση άδειασε τα ταμεία

Αναφερόμενος στο θέμα των χρεών του ΟΠΑΔ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων προς τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς, ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την Υγεία Γ. Φλωρίδης δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Ο χώρος της Υγείας είναι ίσως ο κατεξοχήν χώρος όπου αναδεικνύεται όχι μόνον η αποτυχία της πολιτικής της Ν.Δ. στο συγκεκριμένο τομέα, η οποία αποτυχία προέκυψε ως συνειδητή επιλογή να απαξιωθεί η Υγεία ως δημόσιο αγαθό και να ενισχυθεί ο ιδιωτικός τομέας, αλλά κυρίως σηματοδοτεί με τον πιο έντονο τρόπο την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Είναι προφανές ότι αυτή η αναδιανομή πλούτου υπέρ των ολίγων, που γίνεται διαρκώς τα χρόνια της νέας διακυβέρνησης, έχει αφήσει άδεια τα δημόσια ταμεία, έχει οδηγήσει σε μεγάλα ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα βασικά δημόσια αγαθά να μην μπορούν να χρηματοδοτηθούν στοιχειωδώς, όπως είναι τα δημόσια αγαθά της Υγείας και της Παιδείας».


ΣΥΝ: Να δοθεί τώρα οριστική λύση

Σε ανακοίνωσή του για τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών, το τμήμα Υγείας του ΣΥΝ τονίζει:

«Οι πολιτικές ενίσχυσης της ασυδοσίας και των υπερκερδών των πολυεθνικών του φαρμάκου, που με συνέπεια ακολουθούν οι κυβερνήσεις, απομυζούν μεγάλο ποσοστό των δημόσιων δαπανών για την Υγεία και των προϋπολογισμών των ασφαλιστικών ταμείων. Αυτό, συνδυαζόμενο με τις γενικότερες αντιασφαλιστικές επιλογές της κυβέρνησης και την καθήλωση των δημόσιων δαπανών για την Υγεία, οδηγεί τα ασφαλιστικά ταμεία σε οικονομική ασφυξία.

Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν είναι ανεκτό αυτοί που ευθύνονται για την κατάσταση να μετακυλύουν το πρόβλημα που δημιουργεί η πολιτική τους στους ασφαλισμένους και στους φαρμακοποιούς.

Η κυβέρνηση και οι διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων οφείλουν να βρουν άμεσα λύση ώστε κανείς ασφαλισμένος να μην υποχρεωθεί να πληρώσει από την τσέπη του τα φάρμακα που χρειάζεται, επιβαρύνοντας παραπέρα τον ήδη επιβαρυμένο οικογενειακό προϋπολογισμό».


ΚΚΕ: Δίκαια τα αιτήματα των φαρμακοποιών

«Το αίτημα των φαρμακοποιών και των γιατρών να καλυφθούν άμεσα τα χρέη είναι δίκαιο. Ωστόσο το ΚΚΕ επισημαίνει ότι είναι επιτακτική ανάγκη η αγωνιστική δράση των ασφαλισμένων, των δημοσίων υπαλλήλων, των φαρμακοποιών και των γιατρών να στραφεί κατά της πολιτικής και των συμφερόντων που ληστεύουν το ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων. Δηλαδή να στραφούν κατά της υποχρηματοδότησης των ταμείων από την κυβέρνηση, να στραφούν κατά των φαρμακοβιομηχανιών και της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία» τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΚΕ.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το μήνυμα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας προς τις κυβερνήσεις παγκοσμίως


Σχετικά άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιών: «Αφήστε μας να κάνουμε περισσότερα»
Το μήνυμα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας προς τις κυβερνήσεις παγκοσμίως
IQVIA: Οριακές αυξήσεις πωλήσεων στα φαρμακεία
Την περίοδο 4-10 Σεπτεμβρίου
7.000 επισκέπτες στην εορταστική εκδήλωση για την Ημέρα Φαρμακοποιού
Διοργανώθηκε από τον Φ.Σ. Θεσσαλονίκης