Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ανοίγει γραφείο στην Ελλάδα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

12/9/2017 12:55:49 μμ
Τα εύσημα του ΠΟΥ στην Ελλάδα για τη στήριξη στους πρόσφυγες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Υψηλή προτεραιότητα αποτελεί για την κυβέρνηση ο τομέας της υγείας υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση που είχε με το γενικό διευθυντή του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Ο πρωθυπουργός συμμετέχει στη Γενική Συνέλευση του ΠΟΥ Ευρώπης, στη Βουδαπέστη, ύστερα από προσωπική πρόσκλησή του από το γενικό διευθυντή του Οργανισμού, σε αναγνώριση, σύμφωνα με πληροφορίες, της σημαντικής δουλειάς που έχει γίνει από την Ελλάδα στον τομέα της υγείας, των μεταρρυθμίσεων που αφορούν στην καθολική πρόσβαση του πληθυσμού στην υγεία και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και την αναβάθμιση των δομών Δημόσιας Υγείας.


Ο γενικός διευθυντής τόνισε ότι «σας προσκαλέσαμε σήμερα, αναγνωρίζοντας τις πολύ σημαντικές προσπάθειες που κάνετε για τα θέματα της υγείας (ειδικά στην καθολική κάλυψη του πληθυσμού και στη φροντίδα των προσφύγων/μεταναστών) παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίσατε και αντιμετωπίζετε λόγω της οικονομικής και προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επιβεβαιώθηκε η εξαιρετική συνεργασία της Ελλάδας με τον ΠΟΥ, η οποία θα ενισχυθεί από την ίδρυση μόνιμου γραφείου του ΠΟΥ στην Ελλάδα.


Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ αναγνώρισε τις ελληνικές προσπάθειες, τονίζοντας ότι «κατά την επίσκεψή μου στη χώρα, με ενέπνευσε η αποφασιστικότητα της Ελλάδας για παροχή καθολικής υγειονομικής κάλυψης παρά την οικονομική κρίση, καθώς και η γενναιόδωρη υγειονομική στήριξη στους πρόσφυγες και μετανάστες κατά τη διάρκεια της μεγάλης προσφυγικής κρίσης».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με τη συνεργασία γιατρών, φαρμακοποιών και διαιτολόγων
Αναζητούν σκευάσματα GLP-1 που δεν βρίσκουν στη χώρα τους






Σχετικά άρθρα

Υπουργείο Υγείας: 235 νέα φάρμακα θα προστεθούν στη θετική λίστα
Με στόχο την ενίσχυση της πρόσβασης και του ανταγωνισμού
ΕΟΠΥΥ: Δεν υπάρχουν στοιχεία σκόπιμης κακοδιαχείρισης φαρμάκων
Η απάντηση του Οργανισμού στην έκθεση - σοκ του Ελεγκτικού Συνεδρίου
ΠΕΦ: Ζητά συνεκτική εθνική στρατηγική για το φάρμακο
Που θα αναβαθμίζει τον ρόλο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας
Συμφωνία Interpol & ΠΟΥ για την ενίσχυση της ασφάλειας στη δημόσια υγεία
Ετοιμάζουν συντονισμένες δράσεις κατά των ψευδεπίγραφων φαρμάκων και επικίνδυνων περιστάσεων