Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

Φ.Σ. Λάρισας: Σκληρή κριτική για τα ΦΥΚ μέσω των φαρμακείων
Αναφέρει πως η μεταρρύθμιση οδηγεί σε σταδιακή αποδόμηση του κλάδου

Ανέγερση νέου κτιρίου φαρμακείου για το νοσοκομείο Πατρών «Αγ. Ανδρέας»

11/7/2024 2:16:47 πμ
Υπογράφηκε η σχετική σύμβαση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στην υπογραφή σύμβασης για την ανέγερση ενός νέου κτιρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «'Αγιος Ανδρέας», στο οποίο θα στεγασθούν το κεντρικό φαρμακείο και η αποθήκη, παρέστη ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης. 


Τη σύμβαση υπέγραψαν ο διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. Ιωάννης Καρβέλης και ο εκπρόσωπος της ανάδοχης εταιρείας «ΚΑΠΠΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.» Νίκος Παλληκαράκης. Πρόκειται για έργο με προϋπολογισμό 2.680.560,42 ευρώ, με διενεργούσα αρχή το ΤΑΙΠΕΔ, που θα βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας και αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών υγείας του νοσοκομείου. 


Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο υπ. Υγείας δήλωσε: «Δέκα χρόνια πριν, στην επίσκεψή μου στο νοσοκομείο 'Αγιος Ανδρέας Πατρών μου είχαν θέσει οι τότε εργαζόμενοι και η τότε Διοίκηση το μεγάλο πρόβλημα του φαρμακείου και είχαν ζητήσει τη δημιουργία ενός καινούριου κτιρίου που θα το στέγαζε. Τότε ήταν αδύνατο να βρούμε λύση. Και είμαι πολύ ευτυχής που χάρη στο Ταμείο Ανάκαμψης, βρήκαμε τα χρήματα και σε συνεργασία με τον κύριο Καρβέλη αποφασίσαμε τα χρήματα αυτά να πάνε για να γίνει το φαρμακείο και να ικανοποιηθεί ένα δίκαιο αίτημα 16 και πλέον ετών. Η πολιτική είναι εφαρμοσμένη τέχνη, στόχος είναι να βρίσκουμε λύσεις και σήμερα δίνουμε μία λύση. Σε περίπου 1,5 χρόνο από σήμερα θα είναι έτοιμο για να στεγάσει το νέο φαρμακείο. Το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας ήδη αναβαθμίζεται με πολλά έργα».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Υπογράφτηκε η σύμβαση μεταξύ Απ. Βαλτά και Θ. Καρποδίνη






Σχετικά άρθρα

Το ελληνικό μοντέλο HMVO είναι μοναδικό στην Ευρώπη
Από τα 300 χιλ. φάρμακα που καταχωρήθηκαν πανευρωπαϊκά, τα 6,5 χιλ. αφορούν την Ελλάδα
Απ. Βαλτάς: Οι 4 στρεβλώσεις της αγοράς που εποπτεύουν ΠΦΣ & ΕΟΦ
Η εύρυθμη λειτουργία δεν είναι αυτονόητη, σχολίασε ο πρόεδρος
Οι φαρμακοβιομηχανίες δημιουργούν πλεόνασμα 147 δισ. στην Ε.Ε.
Γι' αυτό πρέπει να βρίσκονται στην ατζέντα των συζητήσεων για την ενίσχυση
Επιτυχημένη η πιλοτική εφαρμογή των ηλεκτρονικών φύλλων οδηγιών
Σύμφωνα με ανασκόπηση σε 31 χώρες της Ε.Ε.