Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Μειώνονται πανευρωπαϊκά οι πωλήσεις κτηνιατρικών αντιβιοτικών
Αποδοτικά κρίνει ο ΕΜΑ τα μέτρα για τη συνετή χρήση φαρμάκων στα ζώα
Απόφαση-έκπληξη για τους φαρμακοποιούς από την GlaxoSmithKline
Αντιδρούν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Λέσβου και Κρήτης


Αναπτύσσεται νέο φάρμακο για την πολλαπλή σκλήρυνση

10/1/2018 1:31:58 μμ
Η Sanofi και η Principia ανακοίνωσαν σχετική συμφωνία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ένα πολλά υποσχόμενο, από του στόματος φάρμακο (PRN2246) για την πολλαπλή σκλήρυνση βρίσκεται σε στάδιο κλινικής ανάπτυξης, μετά τη συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ των εταιρειών Sanofi και Principia Biopharma Inc.


Το PRN2246 είναι ένας αναστολέας της τυροσινικής κινάσης του Bruton (BTK) που σχεδιάστηκε ώστε να μπορεί να εισέρχεται στον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό, διαπερνώντας τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, και να επιδρά στη σηματοδότηση των ανοσοκυττάρων και των εγκεφαλικών κυττάρων. Το φάρμακο ενδέχεται να αποδειχθεί αποτελεσματικό και σε άλλες νόσους του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (ΚΝΣ).


Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Principia θα παραχωρήσει στη Sanofi την αποκλειστική και παγκόσμια άδεια εκμετάλλευσης που αφορά την ανάπτυξη και την εμπορική διάθεση του PRN2246. Η Sanofi, από τη μεριά της, θα παραχωρήσει στην Principia ως προκαταβολή το ποσό των 40 εκατ. δολαρίων, με μελλοντική καταβολή ποσού -βάσει συγκεκριμένων στόχων που ενδέχεται να αγγίξει- τα 765 εκατ. δολάρια, καθώς και δικαιώματα εκμετάλλευσης με βάση τις πωλήσεις προϊόντων. Η Principia διατηρεί το δικαίωμα να συγχρηματοδοτήσει την ανάπτυξη Φάσης 3 με αντάλλαγμα είτε αυξημένα δικαιώματα εκμετάλλευσης με βάση τις παγκόσμιες πωλήσεις προϊόντων είτε τη ρύθμιση επιμερισμού κερδών και ζημιών στις Ηνωμένες Πολιτείες.


"Η συμφωνία μας με την Principia αποτελεί ένα παράδειγμα της στρατηγικής δέσμευσης της Sanofi να ενισχύει την ανακάλυψη και ανάπτυξη φαρμάκων στο πεδίο της πολλαπλής σκλήρυνσης και των νευρολογικών νόσων", δήλωσε η Rita Balice-Gordon, PhD, Global Head of MS/Neuroscience Therapeutic Research Area της Sanofi. "Συμπληρώνοντας την εσωτερική τεχνογνωσία R&D της εταιρείας μας, οι σχέσεις με εξωτερικούς συνεργάτες, όπως η συγκεκριμένη συνεργασία, είναι δυνατό να επιταχύνουν την παροχή νέων θεραπειών σε ασθενείς που ζουν με αυτές τις σοβαρές ασθένειες".


Sanofi είναι ο ιδανικός συνεργάτης για το PRN2246. Η συμφωνία επιτρέπει στην Principia να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες της τυροσινικής κινάσης του Bruton στη Νευρολογία, εξασφαλίζοντας έναν ισχυρό συνεργάτη για το PRN2246, ενώ η εταιρεία μας θα εστιάσει τους εσωτερικούς πόρους της που ασχολούνται με τον κορυφαίο αναστολέα της τυροσινικής κινάσης του Βruton παράλληλα και σε μία άλλη θεραπευτική κατηγορία", δήλωσε ο Martin Babler, Chief Executive Officer της Principia Biopharma.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι απαιτήσεις που έχουν ασθενείς και γιατροί από τα νέα φάρμακα
Ανακοινώθηκαν οι επιτυχόντες και οι επιλαχόντες


Σχετικά άρθρα

Γνωρίστε όλες τις δράσεις των Συλλόγων Ασθενών!
Στο νέο οδηγό που κυκλοφορεί από την ομάδα του "Health Daily"
Ελληνική start-up βραβεύεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Από το European Institute of Innovation & Technology (EIT Health)
Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο δημιουργείται στην Ελλάδα
Με δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση