Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ανακοίνωση του Π.Φ.Σ. για το επάγγελμα του φαρμακοποιού και τα «κλειστά επαγγέλματα»

19/8/2009
«Οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες δεν υπάγονται στο πεδίο της σχετικής Οδηγίας»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (Π.Φ.Σ.) εξέδωσε ανακοίνωση «σχετικά με το επάγγελμα του φαρμακοποιού και τα “κλειστά επαγγέλματα”»:

«Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε πληθώρα δημοσιευμάτων του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου για τα λεγόμενα “κλειστά επαγγέλματα” στα οποία περιλαμβάνουν και το επάγγελμα του φαρμακοποιού. Το υπό κατάθεση νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών που αφορά τα κλειστά επαγγέλματα, αποτελεί προσαρμογή και υιοθέτηση από την ελληνική νομοθεσία της οδηγίας περί απελευθερώσεως των υπηρεσιών (2006/123/ EC ,άρθρ.2 παρ.2 εδάφ. Στ και του Π.Δ.9/1986).

 

Σας έχουμε ενημερώσει επανειλημμένα και μέσω του “Φαρμακευτικού Δελτίου” ότι οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες δεν υπάγονται στο πεδίο της Οδηγίας αυτής. Την ίδια θέση έχει και το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών την οποία μάλιστα διετύπωσε και εγγράφως προς τον Π.Φ.Σ. την 4η Ιουνίου 2008.

 

Το ανωτέρω έρχεται να επαναλάβει με εντελώς ξεκάθαρη διατύπωση ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Παπαθανασίου με συνέντευξη του στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" (13-7-2009, σελ. 10).

 

Ο Π.Φ.Σ. σε κάθε περίπτωση παρακολουθεί το θέμα διαθέτοντας ισχυρό νομικό οπλοστάσιο με αποφάσεις εθνικών και ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, προϊόν πολύχρονων προσπαθειών του Δ.Σ.».


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι μεγάλες ανατροπές
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο


Σχετικά άρθρα

MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο
Αντιπηκτικά & Κινολόνες: Ένας επικίνδυνος συνδυασμός!
Ο φαρμακοποιός συμβάλλει στην πρόληψη ανεπιθύμητων ενεργειών με τη βοήθεια της f-anazitisi
Μπορούν τα φαρμακεία να γίνουν «safe spots»;
Με αφορμή την πρόσφατη γυναικοκτονία, ένα φαρμακείο στο Ίλιον δηλώνει ότι είναι «εδώ» να στηρίξει