Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Anakinra της Sobi: Θετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της πνευμονίας COVID-19

28/9/2021 4:06:10 μμ
Σύμφωνα με μελέτη από την Ελληνική Ομάδα Μελέτης της Σήψης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Απάντηση από τον ΕΜΑ για την έγκριση του φαρμάκου Anakinra ως θεραπεία της COVID-19 αναμένουν οι ερευνητές της Ελληνικής Ομάδας Μελέτης της Σήψης, οι οποίοι διεξήγαν τη μοναδική στον κόσμο ολοκληρωμένη μελέτη Φάσης ΙΙΙ για το φάρμακο της Sobi και τη δράση του στην πνευμονία COVID-19.

Η έρευνα SAVE-MORE, που πραγματοποιήθηκε με βάση τις οδηγίες της ειδικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Medicine, έδειξε ότι το Anakinra μείωσε τον κίνδυνο εξέλιξης της νόσου κατά 64% και θανάτου κατά 55%. 

Επιπλέον, η πιθανότητα ίασης σχεδόν τριπλασιάζεται (αυξάνεται κατά 2,78 φορές), ενώ μειώνεται κατά 50% η πιθανότητα παραμονής στο νοσοκομείο ή στη ΜΕΘ. Η μελέτη υλοποιήθηκε σε 29 κέντρα στην Ελλάδα και σε 8 στην Ιταλία, συμπεριέλαβε περισσότερους από 600 νοσηλευόμενους ασθενείς, ενώ χρηματοδοτήθηκε από το Ινστιτούτο Μελέτης Σήψης και υποστηρίχθηκε από την εταιρεία Sobi, με χορηγία του φαρμάκου και χρηματική υποστήριξη μέρους των συνολικών εξόδων.

Ο επικεφαλής της έρευνας Καθηγητής Ευάγγελος Ι. Γιαμαρέλλος-Μπουρμπούλης δήλωσε: «Αισθανόμαστε δικαιωμένοι και χρήσιμοι γιατί συμβάλαμε στη βελτίωση της φροντίδας πολλών ασθενών μας σε αυτή την κρίσιμη εποχή της πανδημίας. Έχουμε πλέον την ευκαιρία να μοιραστούμε τα ενθαρρυντικά ευρήματά μας με την διεθνή ιατροφαρμακευτική κοινότητα».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας






Σχετικά άρθρα

MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Υπ. Υγείας: Συστάσεις για την προστασία των πολιτών από την αφρικανική σκόνη
Αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους