Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

FIP: Είναι καθήκον των κυβερνήσεων να αυξήσουν την εμβολιαστική κάλυψη μέσω των φαρμακείων
Η Ομοσπονδία ετοιμάζει κόμβο δεδομένων που αφορούν τα φαρμακεία όλου του κόσμου

Ανακαλούνται ομοιοπαθητικά φάρμακα λόγω επιμόλυνσης

1/11/2018 10:50:21 πμ
Προειδοποιήσεις από τον ΕΟΦ και για επικίνδυνα αδυνατιστικά προϊόντα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των προϊόντων NEUROVEEN, RESPITROL, THYROVEEV & COMPULSIN.

Σύμφωνα με ενημέρωση της αρμόδιας Αρχής των Η.Π.Α. (FDA), τα συγκεκριμένα προϊόντα κυκλοφορούν στις Η.Π.Α. ως ομοιοπαθητικά φάρμακα, ενώ η εταιρεία-κάτοχος άδειας κυκλοφορίας, ΗelloLife, ανακαλεί παρτίδες τους σε παγκόσμια κλίμακα λόγω μικροβιακής επιμόλυνσης.

Ο ΕΟΦ διευκρινίζει ότι δεν έχουν εκδοθεί άδειες κυκλοφορίας για τα εν λόγω προϊόντα στην Ελλάδα, αλλά δεν αποκλείεται να έχουν διακινηθεί στη χώρα μας π.χ. μέσω διαδικτύου.
Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επικίνδυνα αδυνατιστικά προϊόντα στο διαδίκτυο

Η αρμόδια αρχή της Δανίας έχει στείλει ενημέρωση για επικίνδυνα, μη εγκεκριμένα αδυνατιστικά προϊόντα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και περιέχουν τη φαρμακευτική ουσία σιβουτραμίνη.

Πρόκειται για το "SLIMMING COFFEE" (παρασκευαστής:Υunnan Baian Coffee Co., Ltd, Hong Kong) και "BASCHI QUICK SLIMMING CAPSULE" (παρασκευαστής:Taiwan Nuomeixiu Cosmetic & Beauty Co. Ltd), τα οποία δεν πρέπει να καταναλωθούν, γιατί η εν λόγω ουσία έχει αποσυρθεί από την αγορά (από τον Ιανουάριο 2010), για λόγους ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, η αρμόδια επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP του ΕΜΑ), γνωμοδότησε ότι η σχέση οφέλους-κινδύνου δεν είναι θετική, συνεπώς, η κατανάλωση των συγκεκριμένων προϊόντων ενέχει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία του χρήστη.

Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Που θα εξασφαλίζει την επάρκεια της χώρας