Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ανακαλούνται και άλλα φάρμακα για την υπέρταση

3/1/2019 12:10:19 μμ
Περιέχουν τη χημική ουσία βαλσαρτάνη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ακόμα μία φαρμακευτική εταιρεία ανακαλεί παρτίδες φαρμάκων για την υπέρταση καθώς εντοπίστηκαν σε αυτά ύποπτες προσμείξεις στη χημική ουσία βαλσαρτάνη.

Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσε ότι η φαρμακευτική εταιρεία Aurobindo Pharma USA, Inc. ανακαλεί "εθελοντικά" 80 παρτίδες δισκίων Amlodipine Valsartan, Valsartan HCTZ και Valsartan. Αυτά είναι χάπια για την πίεση με βασική δραστική ουσία την βαλσαρτάνη.


Η πρόσμειξη των συστατικών στα παραπάνω φάρμακα για την πίεση περιλαμβάνει μια χημική ουσία που ονομάζεται Ν-νιτροζοδιαιθυλαμίνη (NDEA), την οποία ο FDA περιγράφει ως "ουσία που βρίσκεται φυσικά σε ορισμένα τρόφιμα, στο πόσιμο νερό, στην ατμοσφαιρική ρύπανση και σε βιομηχανικές διεργασίες και έχει ταξινομηθεί ως πιθανή καρκινογόνα ουσία για τον άνθρωπο".


Μέχρι σήμερα, η εταιρεία Aurobindo Pharma USA, Inc. αναφέρει ότι δεν έχει λάβει αναφορές για περιστατικά ασθενών που παρουσίασαν ανεπιθύμητες παρενέργειες και πως η εν λόγω ανάκληση δεν σχετίζεται κάτι τέτοιο.


Ο πλήρης κατάλογος των ανακληθέντων προϊόντων δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του FDA. Μπορείτε να αναγνωρίσετε ποια είναι, ελέγχοντας το όνομα του φαρμάκου, τα στοιχεία του κατασκευαστή και τον αριθμό παρτίδας, ή τον διακριτικό κωδικό στις συσκευασίες των χαπιών. Οι ημερομηνίες λήξης κυμαίνονται από τον Μάιο του 2019 έως τον Μάρτιο του 2021.


Δείτε όλα τα φάρμακα που ανακαλούνται εδώ.


Οι υγειονομικές αρχές συμβουλεύουν τους ασθενείς που λαμβάνουν αυτά τα φάρμακα για την πίεση με συνταγή γιατρού να συνεχίσουν να τα παίρνουν, καθώς οι κίνδυνοι για την υγεία τους μπορεί να είναι υψηλότεροι αν η θεραπεία τους διακοπεί απότομα και χωρίς εναλλακτική θεραπεία. Ωστόσο, οι ασθενείς θα πρέπει να συμβουλεύονται τον φαρμακοποιό ή το γιατρό τους, για τις διαθέσιμες εναλλακτικές θεραπείες.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και διευρύνει τις δυνατότητές της μέσω συνεργασιών και εξαγορών
Και στηρίζει τις πρωτοβουλίες της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας






Σχετικά άρθρα

Η ΕΛΕΑΝΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ασθενών
Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Νέοι φόροι για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Δώδεκα νέα φάρμακα 12 έρχονται στην Ε.Ε.
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό