Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ανάγκη μετάβασης σε ένα σύστημα Υγείας πιο αποτελεσματικό με στόχο τη μείωση των ανισοτήτων

8/10/2023 2:37:53 μμ
Το βασικό συμπέρασμα του 13ου συνεδρίου The Future of Healthcare in Greece
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


«Το ΕΣΥ είναι ήδη 40 ετών και πρέπει αλλάξει με τρία νέα χαρακτηριστικά: μικρότερα και πιο εξειδικευμένα τμήματα, εξατομικευμένες θεραπείες, και ασθενοκεντρική προσέγγιση». Με αυτό το κεντρικό συμπέρασμα από την ομιλία του Υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους ολοκληρώθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια πολιτικής υγείας της χώρας μας, το Future of Healthcare in Greece, με κεντρικό θέμα: «Prescribing a Healthier Future». Το συνέδριο διοργανώθηκε για 13η συνεχή χρονιά από τη BOUSSIAS Events με τη παρουσία περισσοτέρων από 180 συμμετεχόντων και 30 κορυφαίων ειδικών σε Ελλάδα και Ευρώπη.


Το συνέδριο φέτος, του οποίου κεντρικός συντονιστής ήταν ο Καθηγητής, Διευθυντής Εργαστηρίου Οικονομίας και Διοίκησης Υγείας, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Αθανάσιος Βοζίκης, εστίασε στις άμεσες λύσεις και προτάσεις που θα μας οδηγήσουν στην επόμενη δεκαετία αλλά και στις αλλαγές που θα απαιτήσουν μετασχηματισμό σε κάθε τμήμα του υπάρχοντος συστήματος υγειονομικής περίθαλψης και τη ραγδαία επιρροή της τεχνολογικής και ψηφιακής ανάπτυξης με ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση και διάθεση των δεδομένων υγείας, προκειμένου οι οποίες παρεμβάσεις να είναι μετρήσιμες.


Στο συνέδριο αναδείχθηκε ότι τα χρονικά όρια για τον εξορθολογισμό του συστήματος έχουν στενέψει επικίνδυνα και παρουσιάστηκαν θέματα σχετικά με τις επιπτώσεις της υποχρηματοδότησης, την αναμόρφωση στο επίπεδο της ΠΦΥ και Δημόσιας Υγείας, την εθνική στρατηγική για την ποιότητα υγείας στην Ελλάδα τις προτεραιότητες της φαρμακευτικής πολιτικής.


Το συνέδριο, με επίσημο μέσο επικοινωνίας το Health Daily, τέλεσε υπό την αιγίδα του ΣΕΒ, του ΙΦΕΤ, της ΠΕΦ, του PIF, του ΣΑΦΕΕ, του HACRO και της ΕΛ.Ε.ΜΑ. 

Χορηγοί του Συνεδρίου ήταν οι εταιρείες Affidea IQVIA, Kalteq και Takeda ενώ υποστηρικτές ήταν οι εταιρείες AstraZeneca, Philips, Siemens Healthineers. Media Partner ήταν η εταιρεία PHOCUS.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πρόκειται για το παγκόσμιο πρόγραμμα της L'OREAL για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική ενσωμάτωση






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή