Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Αναγκαίος ο εμβολιασμός έναντι πνευμονιόκοκκου και γρίπης πριν από το φθινόπωρο

18/6/2020 12:54:19 μμ
Τόσο για τους ασθενείς όσο και τους επαγγελματίες υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Καθώς η σταδιακή επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής στην Ελλάδα εισέρχεται σε ένα κρίσιμο στάδιο, με το «άνοιγμα» της χώρας σε επισκέπτες από το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων και κάτοικοι χωρών που επλήγησαν ιδιαίτερα από την πανδημία, κρίσιμο ζήτημα παραμένει η έγκαιρη θωράκιση έναντι ενός πιθανού δεύτερου κύματος της πανδημίας, προτού αυτό εκδηλωθεί το φθινόπωρο.

Ανάμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για τη θωράκιση της υγείας πρώτη θέση κατέχει ο αυξημένος εμβολιασμός του πληθυσμού, όπως επισημαίνει το Κέντρο Κλινικής Επιδημιολογίας και Έκβασης Νοσημάτων (CLEO).

Με δεδομένο ότι το εμβόλιο για τον COVID-19 δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα, είναι σημαντικό να αξιοποιηθούν άλλες επιλογές που μπορούν να συμβάλουν στον περιορισμό επιπλοκών και πρόσθετης επιβάρυνσης τόσο για όσους νοσήσουν από COVID-19 όσο και για τους επαγγελματίες υγείας και κατ' επέκταση, για το σύστημα υγείας. Τέτοιες επιλογές είναι ο εμβολιασμός έναντι μικροβίων που προκαλούν πνευμονία, όπως του πνευμονιόκοκκου (Pneumococcus) ή του αιμόφιλου της γρίπης (Influenza ή Η1Ν1).

Η ανάγκη αυτή –ειδικά για τους επαγγελματίες υγείας– είναι ακόμα μεγαλύτερη στην παρούσα συγκυρία, καθώς αυτοί είναι που σηκώνουν το μεγάλο βάρος της εύρυθμης λειτουργίας του συστήματος υγείας σε μία ιδιαίτερα επιβαρυμένη περίοδο, καθώς στοιχεία από προηγούμενες έρευνες του CLEO έχουν καταδείξει ότι το ποσοστό των επαγγελματιών υγείας που εμβολιάζονται τακτικά, σε ετήσια βάση, στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα χαμηλό και φτάνουν μόλις το 14%.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο






Σχετικά άρθρα

MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Υπ. Υγείας: Συστάσεις για την προστασία των πολιτών από την αφρικανική σκόνη
Αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους