Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

AbbVie: Ανάμεσα στις 10 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα
Η φετινή θέση είναι η έβδομη συνεχής επιβράβευση από το Great Place to Work®
Νέα παρενέργεια καταγράφτηκε για το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer
Υπήρξε πρήξιμο του προσώπου σε άτομα με ιστορικό ενέσεων με δερματικά πληρωτικά
Α. Βαλτάς: Οι αντοχές έχουν και τα όρια τους
Η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει άμεσα λύση για τα self tests

Ανθεί το οργανωμένο έγκλημα εν μέσω πανδημίας

15/2/2021 5:11:45 μμ
Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Από την αρχή της πανδημίας, δράστες του οργανωμένου εγκλήματος εκμεταλλεύονται την κρίση και την ανησυχία των πολιτών για να προωθήσουν στην αγορά ψευδεπίγραφα φάρμακα και εμβόλια κατά της COVID-19, επικίνδυνες απομιμήσεις προϊόντων προστασίας και υγιεινής, ενώ επιδίδονται σε απάτες προς εταιρείες και ιδιώτες και σπέρνουν στο διαδίκτυο κακόβουλα προγράμματα.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση από τη Europol, για παράδειγμα, οι δράστες εκμεταλλεύονται και τους περιορισμούς στα ταξίδια και προωθούν ψευδή πιστοποιητικά αρνητικών τεστ COVID-19. Το φαινόμενο έχει εντοπιστεί στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle στο Παρίσι της Γαλλίας, στην Ισπανία αλλά και στη Μεγάλη Βρετανία. 

Αν και η αγορά των αντισηπτικών και των μασκών έχει πλέον εξομαλυνθεί, τα περιστατικά αισχροκέρδειας δεν έχουν σταματήσει να εντοπίζονται σε διάφορα μέρη του κόσμου. Όπως δημοσιεύει η Deutsche Welle, στο Βιετνάμ περισσότερες από 5.000 παράνομες ιστοσελίδες πουλούσαν μάσκες και αντισηπτικά, εταιρεία κατασκεύαζε μάσκες από χαρτί υγείας, ενώ άλλες πουλούσαν ανύπαρκτα προϊόντα. Στη Γερμανία χιλιάδες μάσκες εξαφανίζονται από τα νοσοκομεία, ενώ στις Φιλιππίνες ψεύτικες ΜΚΟ συγκεντρώνουν τάχα χρήματα για τους ανθρώπους που έχουν χάσει τη δουλειά τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Στο Μεξικό διακινούνται επικίνδυνα αντισηπτικα, ψευδεπίγραφα εμβόλια COVID-19, κλεμμένες φιάλες οξυγόνου σε αστρονομικές τιμές, ενώ η Νότια Αφρική ζει ένα από τα μεγαλύτερα κύματα εγκληματικότητας στην ιστορία της, με εκατομμύρια ανθρώπους να παρανομούν για 1η φορά εν μέσω της πανδημίας με διαρρήξεις καταστημάτων, λαθρεμπόριο και δωροδοκίες για την πρόσβαση σε φάρμακα και πλαστά πιστοποιητικά.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η γνωστή απάτη σε ηλικιωμένους ανθρώπους που τους καλούσαν και τους ζητούσαν χρήματα γιατί κάποιο παιδί ή εγγόνι τους βρίσκεται στο νοσοκομείο ή έχει κάποια χρέη, έχει «προσαρμοστεί» στην επικαιρότητα της COVID-19. Καλούν ως συγγενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και ζητούν τα έξοδα της θεραπείας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Υπήρξε πρήξιμο του προσώπου σε άτομα με ιστορικό ενέσεων με δερματικά πληρωτικά
Θα δημιουργήσει αντικίνητρα για πιθανές μελλοντικές πανδημίες


Σχετικά άρθρα

Β. Κικίλιας: Μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα εμβολιάζονται κατά της COVID-19 και οι ηλικίες 18-29
Σύντομα θα ληφθούν αποφάσεις και για τους κατάκοιτους ασθενείς
Έρχεται αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας στην Ευρώπη
Η PGEU ζητά να επεκταθεί η φαρμακευτική πρακτική και να αμείβονται οι υπηρεσίες των φαρμακοποιών
K. Mητσοτάκης: Τριπλασιάζεται σε όλη την Επικράτεια η διανομή των self test
Ανοίγει και η πλατφόρμα εμβολιασμού για τους άνω των 30
Έναρξη του 4ου Συμποσίου Φαρμακοεπιδημιολογίας
Τη Δευτέρα 19.04, διαδικτυακά