Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Αν αυξηθεί η φαρμακευτική δαπάνη ο ΣΦΕΕ θα χορηγεί δωρεάν φάρμακα για το 50% των ανασφάλιστων

20/4/2015 11:17:04 πμ
Πρόταση του νέου προέδρου Πασχάλη Αποστολίδη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Ο νέος πρόεδρος του ΣΦΕΕ Πασχάλης Αποστολίδης τόνισε πως αν η κυβέρνηση αποφασίσει να αυξήσει πάνω από τα δύο δισ. τη φαρμακευτική δαπάνη, τότε οι ξένες φαρμακοβιομηχανίες μπορούν να καλύψουν το 50% της δαπάνης για τη φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων.

Μιλώντας στο Ηealthview, ο κ. Αποστολίδης υπογραμμίζει ότι ο ΣΦΕΕ τείνει χείρα βοηθείας προς την κυβέρνηση για την αποκατάσταση της εικόνας της Υγείας με ένα δημόσιο σύστημα που θα είναι βιώσιμο και με καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες της χώρας.

«Η μείωση κατά 64% της φαρμακευτικής δαπάνης έκανε το εκκρεμές να πάει στην απέναντι ακριβώς άκρη με δραματικές επιπτώσεις στην περίθαλψη αλλά και στο προσδόκιμο ζωής των Ελλήνων.

Όταν ο μέσος όρος δαπάνης στην Ευρώπη για τον κάθε πολίτη είναι 388 ευρώ, στη χώρα μας για τον κάθε Έλληνα είναι 178 και αυτό λέει πολλά», σημειώνει ο κος Αποστολίδης.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΦΕΕ ξεκαθαρίζει ότι καμία εταιρεία με εδραιωμένη θέση στη χώρα δεν επεξεργάζεται σενάρια εξόδου, βάζει όμως τις κόκκινες γραμμές του Συνδέσμου υπενθυμίζοντας ότι «αποδεχθήκαμε οριζόντιες μειώσεις, κουρέματα και πια δεν πάει άλλο».

Ο κ Αποστολίδης ανοίγει τα χαρτιά του σχετικά με τις προσδοκίες που έχει ο ΣΦΕΕ από τη νέα κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι οι διακρίσεις μεταξύ πολυεθνικών και ελληνικών επιχειρήσεων δεν έχουν νόημα και δεν οδηγούν πουθενά, ενώ αποδίδει τις αναφορές του υπουργού κ. Κουρουμπλή σε υπερκέρδη των εταιρειών, σε μη ορθή ενημέρωση.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)






Σχετικά άρθρα

Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών