Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


AMGEN Hellas: Επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της στα αυτοάνοσα νοσήματα

16/1/2023 8:40:34 μμ
Απέκτησε αποκλειστικό δικαίωμα διάθεσης στην Ελλάδα μιας νέας θεραπείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


H Amgen Hellas επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των θεραπευτικών παραγόντων για την αντιμετώπιση αυτοάνοσων νοσημάτων, αποκτώντας από την 1η Ιανουαρίου 2023 το αποκλειστικό δικαίωμα εμπορικής διάθεσης και επιστημονικής ενημέρωσης στην Ελλάδα για ένα ακόμα φαρμακευτικό σκεύασμα σε αυτήν τη θεραπευτική κατηγορία. Η νέα αυτή προσθήκη αποτελεί το μοναδικό από του στόματος αναστολέα της φωσφοδιεστεράσης 4 για τη θεραπεία της μέτριας έως σοβαρής ψωρίασης κατά πλάκας και ψωριασικής αρθρίτιδας σε ενήλικες ασθενείς, οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν, ή έχουν κάποια αντένδειξη ή εμφάνισαν μη ανοχή σε άλλη συστημική κλασική θεραπεία, καθώς και για την αντιμετώπιση των στοματικών ελκών της νόσου Behcet.

Η θεραπεία αυτή είναι εγκεκριμένη σε περισσότερες από 50 χώρες εκτός των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ιαπωνίας.
«Ξεκινάμε τη νέα χρονιά με μια σημαντική προσθήκη, εμπλουτίζοντας τις θεραπευτικές επιλογές που η Amgen Hellas προσφέρει στα πεδία της Δερματολογίας και της Ρευματολογίας. Τα αυτοάνοσα νοσήματα βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο της ερευνητικής δραστηριότητας της Amgen», δήλωσε ο Περικλής Γιόβας, Ιατρικός Διευθυντής της Amgen Hellas.

Η ψωρίαση είναι μία χρόνια, φλεγμονώδης, αυτοάνοση, δερματική πάθηση που εμφανίζεται στο 2-3% του πληθυσμού σε διάφορες μορφές, με πιο συχνή μορφή την ψωρίαση κατά πλάκας, που αντιστοιχεί στο 80% περίπου των περιστατικών της νόσου, ενώ η ψωριασική αρθρίτιδα είναι μια χρόνια αυτοάνοση φλεγμονώδης πάθηση που προσβάλλει τις αρθρώσεις των άνω και κάτω άκρων ή/και της σπονδυλικής στήλης.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών
Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που προωθεί τη θεσμοθέτησή της






Σχετικά άρθρα

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ βρίσκεται δίπλα στην εκπαίδευση και των μαθητών!
Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
FAMAR: Μεγάλες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization
Κώστας Παπαγιάννης: Οι φαρμακευτικές εταιρείες οφείλουν να μετασχηματιστούν ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης στην 1η Έκθεση Logistics and Transports
Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος