Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Π. Ζαρογουλίδης: Αποκαλυπτικά συμπεράσματα για τη χρήση στατινών στην Ελλάδα
Αποτυπώνονται σε πρόσφατη Φαρμακοεπιδημιολογική Μελέτη

'Aμεσες τροποποιήσεις στα μηχανογραφικά προγράμματα φαρμακείων ζητά το ΤΕΑΠΑΣΑ

5/9/2025 3:51:27 μμ
Διαφορετικά δεν θα αποδέχεται τις συνταγές
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Πρόβλημα στα τιμολόγια των φαρμακείων αναδεικνύει το Ταμείο ΤΑΠΑΣΑ - ΤΕΑΠΑΣΑ, το οποίο απευθύνθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για το θέμα. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν μικρές διαφορές -λόγω στρογγυλοποίησης- μεταξύ των ποσών που αναγράφονται στη συνταγή και στη μηχανογραφική κατάσταση του φαρμακείου. 

Σε ενημέρωσή του προς φαρμακευτικούς συλλόγους, μεταξύ των οποίων και ο ΦΣΑ, δηλώνει ότι «οποιαδήποτε διαφορά, ακόμη και της τάξεως ενός λεπτού, μεταξύ αιτούμενου και δικαιούμενου ποσού, σύμφωνα με τις οδηγίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, θα πρέπει να επιστρέφεται, να διορθώνεται και να υποβάλλεται εκ νέου». 

Αυτό συνεπάγεται ότι οι εταιρείες προγραμμάτων φαρμακείων καλούνται να τροποποιήσουν τα συστήματά τους ώστε: 1. Κάθε στρογγυλοποίηση να γίνεται αποκλειστικά βάσει του Οδηγού PEPPOL BIS 3.0 CIUS (έκδοση 8.0). 2. Να αναγράφεται με ακρίβεια το ποσό που έχει υπολογιστεί στην εκτελούμενη συνταγή, χωρίς καμία στρογγυλοποίηση. 3. Το τιμολόγιο στη βάση δεδομένων B2G που αποστέλλεται για πληρωμή στο Ταμείο, πρέπει να περιλαμβάνει την πρόσθεση των συμμετοχών και το 50% του γενοσήμου, με ακρίβεια έως δύο δεκαδικά ψηφία.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Υπάρχουν όµως και εξαιρέσεις
Φαρμακοποιοί ενδέχεται να αναλάβουν εμβολιασμούς και εκτός των φαρμακείων






Σχετικά άρθρα

Νέα εγχειρίδια για τους εμβολιασμούς στα φαρμακεία
Από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Από 1η Ιανουαρίου η υποβολή συνταγών ΥΠΕΘΑ στον ΕΟΠΥΥ
Εκδόθηκε η υπουργική απόφαση, αναμένεται τώρα εγκύκλιος ΕΟΠΥΥ
Μπορούν τα φαρμακεία να συμβάλλουν στην ένταξη ασθενών σε κλινικές δοκιμές;
Την απάντηση θα δώσει πιλοτικό πρόγραμμα του πανεπιστημίου Oxford και των φαρμακείων Boots
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης: Πρώτη σε ψήφους η παράταξη του Δ. Ευγενίδη
Στο 92% η συμμετοχή στις εκλογές