Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Amazon Pharmacy: Το brand κατοχυρώθηκε στο Ην. Βασίλειο

5/6/2020 4:00:12 μμ
Κωλύματα στην Αυστραλία από το φαρμακευτικό σύλλογο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


H κολοσσός των online αγορών Amazon φαίνεται πως «απειλεί» τη φαρμακευτική αγορά στην Ευρώπη, καθώς το εμπορικό σήμα «Amazon Pharmacy» έγινε αποδεκτό στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπενθυμίζεται ότι η Amazon άρχισε να χρησιμοποιεί το brand «Amazon Pharmacy» στα τέλη του 2019, όταν το «PillPack, an Amazon company» μετονομάστηκε σε «PillPack by Amazon Pharmacy» (το PillPack είναι το διαδικτυακό φαρμακείο της εταιρείας που εκτελεί συνταγές και αποστέλλει τα φάρμακα στους ασθενείς).

Τον Ιανουάριο του 2020 κατέθεσε αιτήσεις κατοχύρωσης του σήματος «Amazon Pharmacy» σε τρεις χώρες εκτός ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και την Αυστραλία, προκειμένου να συνεχίσει τη δραστηριότητά της με το Pill Pack υπό το καινούριο της brand. Στα τέλη Απριλίου η αίτηση στο Ηνωμένο Βασίλειο εμφανίζεται ως «δημοσιευμένη» στον ιστότοπο του Γραφείου Πνευματικής Ιδιοκτησίας, πράγμα που σημαίνει ότι έχει γίνει αποδεκτή, σύμφωνα με το independentpharmacist.co.uk και ότι διατίθεται διάστημα 2 μηνών για ενστάσεις.
Σύμφωνα με την περιγραφή της αίτησης, το εμπορικό σήμα θα περιλαμβάνει τόσο προϊόντα όσο και υπηρεσίες, ενώ υπάρχει η αναφορά για «συμβουλευτική από φαρμακεία και προετοιμασία συνταγών από φαρμακοποιούς».

Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι η αντίστοιχη διαδικασία παρακωλύεται στην Αυστραλία, όπου ο Φαρμακευτικός Σύλλογος υπέβαλε ένσταση για τη χρήση του όρου «pharmacy». Η αυστραλιανή νομοθεσία επιτρέπει τη χρήση του μόνο από εκπαιδευμένους φαρμακοποιούς και όπως είπε εκπρόσωπος του Συλλόγου «μόνο ένας φαρμακοποιός μπορεί να έχει φαρμακείο και οι καταναλωτές έχουν το δικαίωμα να είναι βέβαιοι ότι κάνουν συναλλαγές με φαρμακείο και όχι με μια επιχειρηματική οντότητα που ισχυρίζεται ότι είναι φαρμακείο».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα αποτελέσματα αυτής της πρακτικής στον Καναδά






Σχετικά άρθρα

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ βρίσκεται δίπλα στην εκπαίδευση και των μαθητών!
Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
FAMAR: Μεγάλες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization
Κώστας Παπαγιάννης: Οι φαρμακευτικές εταιρείες οφείλουν να μετασχηματιστούν ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης στην 1η Έκθεση Logistics and Transports
Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος