Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Ο Δημήτρης Αλιμπέρτης στα «Best in Pharmacy Awards 2022»
«Η μεγάλη συμμετοχή των εταιρειών και το επίπεδο της κριτικής επιτροπής αποδεικνύουν την επιτυχία του εγχειρήματος», σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Ομίλου ΣΥΦΑΚ
Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του ΠΦΣ
Μετά τις παραιτήσεις των αντιπροέδρων Αλέξανδρου Τσαπέκου και Γιάννη Δαγρέ
PIF Greece: Δεν θα συνεχίσουμε να παρέχουμε δωρεάν καινοτόμα φάρμακα στους ασθενείς
Τα στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας καταγγέλλουν ως στρεβλή τη φαρμακευτική πολιτική της κυβέρνησης

Αλυσίδες φαρμακείων επενδύουν στη φροντίδα υγείας κατ' οίκον

6/9/2022 2:52:16 πμ
Χαρακτηρίζεται ως μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες δραστηριότητες στον τομέα υγείας σήμερα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε μια επένδυση 330 εκατ. δολαρίων στην εταιρεία CareCentrix προχωρά ο αμερικανικός κολοσσός Walgreens, με τη φιλοδοξία να ενισχύσει το τμήμα Walgreens Health. Η CareCentrix παρέχει υπηρεσίες φροντίδας υγείας κατ' οίκον, εστιάζοντας στις ανάγκες των ασθενών που λαμβάνουν εξιτήριο από το νοσοκομείο, διαχειρίζεται δε 19 εκατομμύρια μέλη. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Walgreens αποκτά μερίδιο ύψους 55% της CareCentrix σε πρώτη φάση που ενδέχεται να το αυξήσει στο μέλλον.

«Δημιουργήσαμε τη Walgreens Health για να αλλάξουμε το τοπίο στην τοπική υγειονομική περίθαλψη. Αυτή η συνεργασία μάς δίνει τη δυνατότητα να ενισχύσουμε τις υπηρεσίες μας προς τους ανθρώπους που βγαίνουν από το νοσοκομείο, περιβάλλοντάς τους με τη φροντίδα όταν και όπως τη χρειάζονται, αλλά και να επεκτείνουμε τις γνώσεις και την εμπειρία μας από τα φαρμακεία», δήλωσε ο Roz Brewer, Διευθύνων Σύμβουλος της Walgreens Boots Alliance.
Από τη μεριά του, ο John Driscoll, Διευθύνων Σύμβουλος της CareCentrix δήλωσε πως «μαζί με τη Walgreens Health, η CareCentrix είναι σε θέση να συνδυάσει την αξιόπιστη παρουσία της Walgreens στην κοινότητα με τη δική μας ισχυρή παροχή φροντίδας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι η Walgreens επένδυσε 5,2 δισ. δολάρια στην εταιρεία πρωτοβάθμιας περίθαλψης VillageMD με στόχο να ανοίξει εκατοντάδες νέες κλινικές σε όλες τις ΗΠΑ.

Μια αγορά με μέλλον

Σύμφωνα με τους αναλυτές του Fierce Pharma, οι υπηρεσίες υγείας που παρέχονται αμέσως μετά το εξιτήριο κατ' οίκον αποτελούν μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες δραστηριότητες στον τομέα της υγείας σήμερα. Περισσότερα από 75 δισ. δολάρια, όπως εκτιμά η Walgreens, δαπανώνται ετησίως από προμηθευτές και ασθενείς στις ΗΠΑ σε αυτήν την αγορά, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι και άλλες επιχειρήσεις στο χώρο του φαρμακείου και της υγείας ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτήν. Η CVS και η Amazon, για παράδειγμα, έχουν επανειλημμένα ενδιαφερθεί για τη Signify Health, εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες και τεχνολογίες υγείας στο σπίτι των ασθενών και «κοστολογείται» στα 8 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. Και οι δύο εταιρείες επίσης σχεδιάζουν μεγάλες επενδύσεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας το επόμενο διάστημα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό ΜέγεθοςΣχετικά άρθρα

Ανάπτυξη ψηφιακών λύσεων προς όφελος των ασθενών
Από το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer
Ο Δημήτρης Αλιμπέρτης στα «Best in Pharmacy Awards 2022»
«Η μεγάλη συμμετοχή των εταιρειών και το επίπεδο της κριτικής επιτροπής αποδεικνύουν την επιτυχία του εγχειρήματος», σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Ομίλου ΣΥΦΑΚ
AKOS: Νέα εταιρεία στο χώρο της φαρμακευτικής κάνναβης
Η πρώτη της παραγωγή THC αναμένεται πριν από το τέλος του 2023