Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Αλυσίδες φαρμακείων επενδύουν στη φροντίδα υγείας κατ' οίκον

6/9/2022 2:52:16 πμ
Χαρακτηρίζεται ως μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες δραστηριότητες στον τομέα υγείας σήμερα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε μια επένδυση 330 εκατ. δολαρίων στην εταιρεία CareCentrix προχωρά ο αμερικανικός κολοσσός Walgreens, με τη φιλοδοξία να ενισχύσει το τμήμα Walgreens Health. Η CareCentrix παρέχει υπηρεσίες φροντίδας υγείας κατ' οίκον, εστιάζοντας στις ανάγκες των ασθενών που λαμβάνουν εξιτήριο από το νοσοκομείο, διαχειρίζεται δε 19 εκατομμύρια μέλη. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Walgreens αποκτά μερίδιο ύψους 55% της CareCentrix σε πρώτη φάση που ενδέχεται να το αυξήσει στο μέλλον.

«Δημιουργήσαμε τη Walgreens Health για να αλλάξουμε το τοπίο στην τοπική υγειονομική περίθαλψη. Αυτή η συνεργασία μάς δίνει τη δυνατότητα να ενισχύσουμε τις υπηρεσίες μας προς τους ανθρώπους που βγαίνουν από το νοσοκομείο, περιβάλλοντάς τους με τη φροντίδα όταν και όπως τη χρειάζονται, αλλά και να επεκτείνουμε τις γνώσεις και την εμπειρία μας από τα φαρμακεία», δήλωσε ο Roz Brewer, Διευθύνων Σύμβουλος της Walgreens Boots Alliance.
Από τη μεριά του, ο John Driscoll, Διευθύνων Σύμβουλος της CareCentrix δήλωσε πως «μαζί με τη Walgreens Health, η CareCentrix είναι σε θέση να συνδυάσει την αξιόπιστη παρουσία της Walgreens στην κοινότητα με τη δική μας ισχυρή παροχή φροντίδας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι η Walgreens επένδυσε 5,2 δισ. δολάρια στην εταιρεία πρωτοβάθμιας περίθαλψης VillageMD με στόχο να ανοίξει εκατοντάδες νέες κλινικές σε όλες τις ΗΠΑ.

Μια αγορά με μέλλον

Σύμφωνα με τους αναλυτές του Fierce Pharma, οι υπηρεσίες υγείας που παρέχονται αμέσως μετά το εξιτήριο κατ' οίκον αποτελούν μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες δραστηριότητες στον τομέα της υγείας σήμερα. Περισσότερα από 75 δισ. δολάρια, όπως εκτιμά η Walgreens, δαπανώνται ετησίως από προμηθευτές και ασθενείς στις ΗΠΑ σε αυτήν την αγορά, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι και άλλες επιχειρήσεις στο χώρο του φαρμακείου και της υγείας ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτήν. Η CVS και η Amazon, για παράδειγμα, έχουν επανειλημμένα ενδιαφερθεί για τη Signify Health, εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες και τεχνολογίες υγείας στο σπίτι των ασθενών και «κοστολογείται» στα 8 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. Και οι δύο εταιρείες επίσης σχεδιάζουν μεγάλες επενδύσεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας το επόμενο διάστημα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Σχετικά άρθρα

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ βρίσκεται δίπλα στην εκπαίδευση και των μαθητών!
Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
FAMAR: Μεγάλες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization
Κώστας Παπαγιάννης: Οι φαρμακευτικές εταιρείες οφείλουν να μετασχηματιστούν ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης στην 1η Έκθεση Logistics and Transports
Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος