Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Μειώνονται πανευρωπαϊκά οι πωλήσεις κτηνιατρικών αντιβιοτικών
Αποδοτικά κρίνει ο ΕΜΑ τα μέτρα για τη συνετή χρήση φαρμάκων στα ζώα
Απόφαση-έκπληξη για τους φαρμακοποιούς από την GlaxoSmithKline
Αντιδρούν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Λέσβου και Κρήτης


Αλυσίδα φαρμακείων μετατρέπεται σε κέντρο πρωτοβάθμιας περίθαλψης

5/12/2017 1:18:05 μμ
Σημαντική εξέλιξη για το μέλλον των φαρμακείων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μία ισχυρή εταιρεία στον τομέα της υγείας δημιουργεί η εξαγορά της ασφαλιστικής Aetna από τη μεγαλύτερη αλυσίδα φαρμακείων στις ΗΠΑ, τα CVS pharmacy. O όμιλος λιανικής ανακοίνωσε ότι με το ποσό των 69 δισ. δολαρίων της εξαγοράς θα ιδρυθεί μία εταιρεία που θα μπορεί να καλύψει το ολοένα και αυξανόμενο κόστος της υγειονομικής περίθαλψης στην Αμερική.


Η εταιρεία CVS σκοπεύει να μετατρέψει το δίκτυο των 9.000 καταστημάτων της σε κόμβους πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, όπου φαρμακοποιοί και άλλοι εξειδικευμένοι επαγγελματίες, όπως διατροφολόγοι, θα παρέχουν ιατρικές συμβουλές και υπηρεσίες, αντί απλώς να πωλούν φάρμακα.


Μάλιστα, θα δημιουργήσει καμπάνια με την οποία θα παροτρύνει τους πελάτες της αντί να πηγαίνουν σε νοσοκομεία ή στα τμήματα επειγόντων περιστατικών, να επισκέπτονται τις μονάδες χαμηλού κόστους περίθαλψης που θα δημιουργηθούν μέσα στα CVS, γεγονός που αναμένεται να μειώσει με τη σειρά του και τα έξοδα της Aetna. Η μείωση αυτή θα μετακυλήσει ως μείωση στα ασφάλιστρα για τους πελάτες της.


Εκατομμύρια δολάρια δαπανώνται κάθε χρόνο στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, και ειδικά σε άτομα με χρόνιες παθήσεις, όπως είναι ο διαβήτης. Κι αυτό διότι οι ασθενείς δεν ακολουθούν σωστά τις θεραπείες. «Μπορούμε να βοηθήσουμε τους ασθενείς να βελτιώσουν την υγεία τους χωρίς έξοδα, απλώς με τις σωστές συμβουλές και την τακτική παρακολούθηση. Παράλληλα θα μειωθούν τα έξοδα για όλους», αναφέρει ο Λάρι Μέρλο, διευθύνων σύμβουλος των CVS. Με την κίνηση αυτή η εταιρεία προσβλέπει σε εξοικονόμηση εξόδων 750 εκατ. δολαρίων σε ένα χρόνο.


Κάποιοι αναλυτές πάντως μεταφράζουν την κίνηση της CVS ως απάντηση στην Amazon, η οποία είχε ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να μειώσει δραστικά το κόστος των φαρμάκων, βάζοντας στην άκρη τους μεσάζοντες και πουλώντας φάρμακα απευθείας από το διαδίκτυο.


Πηγή

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μία στις τρεις συνταγές δεν εκτελείται καν
Μία μηνιαία υποδόρια ένεση θα αρκεί για να μειωθεί ο πόνος


Σχετικά άρθρα

Γνωρίστε όλες τις δράσεις των Συλλόγων Ασθενών!
Στο νέο οδηγό που κυκλοφορεί από την ομάδα του "Health Daily"
Ελληνική start-up βραβεύεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Από το European Institute of Innovation & Technology (EIT Health)
Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο δημιουργείται στην Ελλάδα
Με δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση