Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Αλλάζουν τα δεδομένα στο διεθνή φαρμακευτικό κλάδο

23/4/2014 10:23:04 πμ
Συμφωνία δισεκατομμυρίων για Novartis και GlaxoSmithKline
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Στην εξαγορά των φαρμάκων κατά του καρκίνου της GlaxoSmithKline κατέληξε η Novartis, σε μια συμφωνία που αγγίζει τα 16 δισ. δολάρια και αλλάζει τα δεδομένα στο διεθνή φαρμακευτικό κλάδο.


 

Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν:

  • να δημιουργήσουν κοινοπραξία στον κλάδο καταναλωτικών προϊόντων υγείας
  • να πουλήσει η Novartis στην GlaxoSmithKline τον κλάδο εμβολίων (εκτός των προϊόντων κατά της γρίπης) έναντι 7,1 δισ. δολ. Οι μέτοχοι της GlaxoSmithKline θα λάβουν επιστροφή κεφαλαίων ύψους 4 δισ. στερλινών.
Επίσης, στη συμφωνία εμπλέκεται και η Eli Lilly, η οποία αγοράζει το τμήμα υγείας ζώων της Novartis έναντι 5,4 δισ. δολ.

Σύμφωνα με τον ξένο Τύπο, η ευρύτερη συμφωνία είναι απόρροια μιας διαδικασίας που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο από το διευθύνοντα σύμβουλο της Novartis, Joe Jimenez, ο οποίος αναζητούσε τρόπο πώλησης των μικρότερων τμημάτων της φαρμακευτικής εταιρείας.


 

Πηγή: euro2day.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από τον αρμόδιο γαλλικό οργανισμό ANSM
Μόνο το Mounjaro κατέγραψε 125% άνοδο






Σχετικά άρθρα

Ο ΟΦΕΤ στη Vitafoods Europe 2026
Στρατηγική εστίαση στη σύγχρονη πρόκληση της μακροζωίας
GSK: Συνεργασία με τους σταρ της σειράς Modern Family
Για την προώθηση του εμβολιασμού κατά της μηνιγγίτιδας Β σε εφήβους
Η Haleon πάει UEFA
14/5/2026 3:43:05 μμΗ Haleon πάει UEFA
Στο πλαίσιο μιας συμφωνίας - ορόσημο
Μετεξέλιξη του ρόλου των πωλήσεων στον φαρμακευτικό κλάδο
Γράφει ο Βαγγέλης Κυριαζόπουλος, Διευθυντής Πωλήσεων Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ