Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα

AstraZeneca: Οι μελέτες στο εμβόλιο COVID-19 συνεχίζονται κανονικά
Παρά το θάνατο ενός συμμετέχοντα στη Βραζιλία
ΠΦΣ: Πώς οι φαρμακοποιοί θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμού;
Ώστε να μην επιβαρυνθούν με περιττή γραφειοκρατία
Όμιλος ΣΥΦΑΚ: Το Β2Β website του αποτελεί την πλέον καινοτόμα πλατφόρμα στο χώρο
Το www.syfakb2b.gr έγινε ακόμη πιο ενημερωτικό, διαδραστικό και κερδοφόρο

Αλλάζει δραστικά η θεραπεία για την πολλαπλή σκλήρυνση

24/9/2013 11:41:09 πμ
Πιο «εύκολη» η ζωή για τα εκατομμύρια ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας υπόσχονται δύο νέα φάρμακα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Ξεκινάει σύντομα η διάθεση στην Ευρώπη ενός νέου φαρμάκου για όσους ασθενείς πάσχουν από υποτροπιάζουσα διαλείπουσα Πολλαπλή Σκλήρυνση (RRMS), αρκεί η νόσος να είναι ενεργή και να διαπιστώνεται είτε κλινικά είτε με απεικονιστικές εξετάσεις.

 

Το φάρμακο έχει καινοτόμο δοσολογικό σχήμα χορήγησης, χορηγείται σε δύο ετήσιες συνεδρίες. Στην πρώτη συνεδρία, το alemtuzumab χορηγείται ενδοφλεβίως για πέντε συνεχόμενες ημέρες και στη δεύτερη συνεδρία χορηγείται για τρεις συνεχόμενες ημέρες, 12 μήνες αργότερα.

 


Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες του alemtuzumab είναι αντιδράσεις σχετιζόμενες με την έγχυση, λοιμώξεις (του ανώτερου αναπνευστικού και του ουροποιητικού συστήματος), λεμφοπενία και λευκοπενία. Σοβαρές αυτοάνοσες διαταραχές ενδέχεται να παρουσιαστούν σε ασθενείς που λαμβάνουν alemtuzumab. Ένα εκτενές πρόγραμμα διαχείρισης του κινδύνου θα υποστηρίξει την έγκαιρη ανίχνευση και διαχείριση αυτών των αυτοάνοσων συμβάντων.

 

«Η Πολλαπλή Σκλήρυνση απαιτεί μια εξαιρετικά εξατομικευμένη θεραπευτική προσέγγιση, και η αυξανόμενη ποικιλία επιλογών αποτελεί ευχάριστη είδηση», δήλωσε ο Hans-Peter Hartung M.D., Ph.D., καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος Νευρολογίας στο Heinrich-Heine-University στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Και πρόσθεσε: «Τα δεδομένα των κλινικών μελετών του alemtuzumab υποστηρίζουν τις δυνατότητές του για ουσιαστική αντιμετώπιση της αναπηρίας σε ασθενείς με ενεργή υποτροπιάζουσα διαλείπουσα Πολλαπλή Σκλήρυνση, ενώ η αποτελεσματικότητα, η ασφάλεια και το εύχρηστο δοσολογικό σχήμα της Τeriflunomide (μια άλλη θεραπευτική προσέγγιση για την ασθένεια) προσφέρουν μια σημαντική εναλλακτική λύση έναντι των ενέσιμων θεραπειών.


Η έγκριση του alemtuzumab και της τeriflunomide αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προόδου σε ό,τι αφορά στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την αντιμετώπιση της ασθένειας».

 

Υπολογίζεται ότι 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από Πολλαπλή Σκλήρυνση παγκοσμίως. Στην Ευρώπη, περίπου 630.000 άτομα πάσχουν από Πολλαπλή Σκλήρυνση.

 


Παρασκευάστρια εταιρεία του νέου φαρμάκου είναι η Genzyme του ομίλου Sanofi.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης







Σχετικά άρθρα

AstraZeneca: Οι μελέτες στο εμβόλιο COVID-19 συνεχίζονται κανονικά
Παρά το θάνατο ενός συμμετέχοντα στη Βραζιλία
Αναπτύσσεται εμβόλιο κατά του κορονοϊού 2ης γενιάς
Δημιουργεί Τ-κύτταρα, αυξάνοντας την προστασία από πιθανές μεταλλάξεις του ιού
SARS-CoV-2: Η χρονική διάρκεια μεταδοτικότητας του ιού δεν ξεπερνά τις 10 ημέρες
Ισχύει για τους περισσότερους ασθενείς με COVID-19