Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

CHMP: H δεσλοραταδίνη της Ratiopharm GmbH να γίνει ΜΗΣΥΦΑ
Η επιτροπή συνιστά επίσης την έγκριση δέκα νέων φαρμάκων στην Ευρώπη

Alapis: Εξαγορές υπόλοιπων ποσοστών θυγατρικών

15/2/2008
Εκτιμήσεις του διεθνούς επενδυτικού οίκου UBS
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Την εξαγορά του υπόλοιπου 2,73% της εταιρείας Biodomus A.E. έναντι ποσού 90.000 € (κατέχοντας πλέον το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας) και την εξαγορά του υπόλοιπου 0,27% της εταιρείας Φαρμαλέξ A.E.Β.Ε. έναντι ποσού 100.000 € (κατέχοντας πλέον το 100%) γνωστοποίησε η Alapis Α.Ε.

Εν τω μεταξύ εξαγορές ύψους 900 εκ. € από την Alapis, με χρησιμοποίηση τόσο των 340 εκ. € που έχει στα ταμεία της όσο και της ανοιχτής γραμμής δανειοδότησης ύψους περίπου 640 εκ. €, εκτιμά για τα επόμενα 4 χρόνια ο διεθνής επενδυτικός οίκος UBS.

Παράλληλα, ο διεθνής οίκος, σε έκθεσή του με θέμα «Ελληνική αγορά υγειονομικού υλικού - Παίξτε την πιθανότητα ενοποίησης», αναφέρει ότι η ελληνική αγορά είναι μεταξύ των πλέον απελευθερωμένων της Ευρώπης και εκτιμά ότι στρατηγική της εταιρείας είναι να «κυριαρχήσει» στην ελληνική αγορά των φαρμακευτικών προϊόντων, επιτυγχάνοντας τα ελκυστικά περιθώρια κέρδους.

Σημειώνει επίσης ότι η Alapis στοχεύει στο να δεκαπλασιάσει τα επόμενα 2 χρόνια τον αριθμό των generic προϊόντων της, αλλά και να επιτύχει ανάπτυξη μέσω εξαγορών χονδρεμπόρων και φαρμακείων.

Η UBS στην αναφορά της στην Alapis αναφέρει ότι ξεκινά την κάλυψη της μετοχής της θέτοντας ως τιμή-στόχο τα 2,80 € και σύσταση «buy», τιμή-στόχο που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου της τάξεως του 38% περίπου σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Τέλος, η UBS αναφέρει για την Alapis ότι πλεονεκτεί δεδομένου ότι «κατασκευάζει και διανέμει προϊόντα για μεγάλες πολυεθνικές, ενώ έχει τα δικά της «φάρμακα-αντίγραφα» (generic), τα οποία διανέμει μέσω δικών της χονδρεμπόρων σε φαρμακεία και νοσοκομεία» και ακόμη ότι «προσφέρει στους πελάτες της «ελκυστικές» εκπτώσεις στα καλλυντικά και στα απορρυπαντικά της».


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η επιτροπή συνιστά επίσης την έγκριση δέκα νέων φαρμάκων στην Ευρώπη


Σχετικά άρθρα

ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε.: Νέες εγκαταστάσεις για τη ΣΥΝ.ΦΑ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ Α.Ε.
Ξεχωρίζουν για το μεγάλο εξωτερικό περίβολο και την εργονομία των χώρων τους
Eli Lilly: «Παγώνουν» οι προχωρημένες μελέτες σε θεραπεία αντισωμάτων για τον κορονοϊό
Διαφορετική κλινική εικόνα εμφάνισε η ομάδα που λάμβανε το φάρμακο
Moderna: Ανοίγει ο δρόμος για την κυκλοφορία του αντι-Covid εμβολίου της στην Ευρώπη
"Δεσμευόμαστε να αναπτύξουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο", δηλώνει ο CEO της εταιρείας