Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


'Αγρια κόντρα Γεωργιάδη-Τσίπρα για τις τιμές των φαρμάκων

25/11/2013 10:34:54 πμ
Μίζες, διαφημίσεις και άγριες κουβέντες για τις μειώσεις στις τιμές
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Κόντρα μεταξύ του υπουργού Υγείας 'Αδωνι Γεωργιάδη και βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε την προηγούμενη εβδομάδα, με αφορμή την άρνηση των βουλευτών του κόμματος να υποστηρίξουν την κυβερνητική τροπολογία για τη μείωση στις τιμές των φαρμάκων. Ο υπουργός Υγείας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Ζήτησε μάλιστα από τον κ. Τσίπρα προσωπικά για λόγους διαφάνειας και ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών να γνωστοποιήσει τις εκπομπές που φιλοξένησαν διαφημιστικά και χορηγικά προγράμματα πολυεθνικών εταιρειών φαρμάκων.


Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης υποστήριξε η τροπολογία για τις τιμές των φαρμάκων ότι είναι σε βάρος των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών, δηλώνοντας: «Εμείς προτείναμε οριζόντια μείωση 15%-20% στα φάρμακα εγχώρια και εισαγόμενα. Αντ' αυτού έχουμε πριμοδότηση φαρμάκων αμφιβόλου ποιότητας εις βάρος των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών», επισημαίνοντας πως 20.000 άνθρωποι απασχολούνται στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία και 2.000 απασχολούνται ως πλασιέ φαρμάκων.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Υγείας 'Αδωνι Γεωργιάδη για διαφημίσεις πολυεθνικών που μεταδίδονται στο σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε πως είναι «άθλια προπαγάνδα του κ. Γεωργιάδη να λέει ότι εξυπηρετούμε συμφέροντα». «Όταν διαφημίζει διαφημιστικό χρόνο από τον Κουρή δωροδοκεί τον Κουρή;» πρόσθεσε.


Ο κ. Γεωργιάδης δε δήλωσε ότι με την τροπολογία αυτή κόβονται 480 εκατομμύρια από τα φάρμακα. Τα 390 εκ. λαμβάνονται από τις μειώσεις στα on patent και στα off patent, κατά βάση φάρμακα πολυεθνικών εταιρειών. Και τα 90 από τα γενόσημα που είναι κυρίως ελληνικών εταιρειών.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης







Σχετικά άρθρα

Πλήρης εφαρμογή του ψηφιακού φακέλου Υγείας σε ένα χρόνο, ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας
Και δημιουργία καναλιού καινοτομίας στον προϋπολογισμό του 2025
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επενδύει σε Υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης στην υγεία
«Η ΤΝ είναι μια επανάσταση που θα τα αλλάξει όλα», είπε ο πρωθυπουργός
Με 80 εκατ. ευρώ ενισχύεται η φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά φαρμακεία
Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την κατανομή των επιπλέον 300 εκατ. ευρώ