Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

'Αδικος ο νέος τρόπος τιμολόγησης των φαρμάκων αναφέρει η ΠΕΦ

23/3/2016 9:50:37 πμ
Είναι παράνομος και δεν εφαρμόζεται πουθενά στην Ευρώπη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 


Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι θεσμικοί φορείς και άλλοι υποστηρίζουν έναν τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων που είναι εκτός πατέντας αλλά και των γενόσημων φαρμάκων που είναι παράνομος και δεν εφαρμόζεται σε καμιά χώρα της Ευρώπης, σχολιάζουν παράγοντες της εγχώριας φαρμακευτικής αγοράς.


"Αυτή η τακτική θα οδηγήσει τα παλαιά φάρμακα σε απόσυρση εις βάρος τόσο των Ασφαλιστικών Ταμείων όσο και των ασθενών. Το ισχύον σύστημα τιμολόγησης με τον μέσο όρο των 3 φθηνότερων χωρών για τα εκτός πατέντας φάρμακα και τα γενόσημα οδηγεί σε στρέβλωση της αγοράς, σε ανακατανομή των μεριδίων υπέρ των ακριβότερων θεραπειών καθώς και σε περαιτέρω επιβάρυνση των ασθενών.


Παράλληλα, αυτό το στρεβλό σύστημα των επιλεκτικών μειώσεων είναι αυτό που υποστηρίζουν και οι Θεσμοί εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων", συμπληρώνουν στελέχη της ΠΕΦ και ζητούν από την Κυβέρνηση να λάβει υπόψη της τα ανωτέρω και να μην προβεί σε καμιά αλλαγή τιμών των παλαιών φαρμάκων μέχρις ότου να υπάρξει συνολική διαβούλευση και νομική γνωμοδότηση για το παράτυπο ή όχι του σημερινού πλαισίου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

H Interpol κατέγραψε ρεκόρ συλλήψεων
Από το 2022 δεν υπάρχει ανάλυση οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς-μέλη






Σχετικά άρθρα

Με προβλήματα στα logistics οι κατ’οίκον παραδόσεις των ΦΥΚ
Δημιουργήθηκαν εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης, είπε ο υπ. Υγείας
Κ. Παπαγιάννης: H ψηφιακή ωριμότητα το επόμενο βήμα στον μετασχηματισμό της υγείας
Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα στο 2ο SFEE Summit
ΠΕΦ: Το κενό της δημόσιας χρηματοδότησης στα φάρμακα φτάνει το 1,5 δισ. ευρώ
Στα ύψη και πάλι η υπερφορολόγηση της φαρμακοβιομηχανίας
Έρχεται νέο πρόγραμμα για την πρόληψη της νεφρικής δυσλειτουργίας
Ανακοίνωση από την Ειρήνη Αγαπηδάκη στο 2ο ΣΦΕΕ Summit