Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


'Αδικος ο νέος τρόπος τιμολόγησης των φαρμάκων αναφέρει η ΠΕΦ

23/3/2016 9:50:37 πμ
Είναι παράνομος και δεν εφαρμόζεται πουθενά στην Ευρώπη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 


Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι θεσμικοί φορείς και άλλοι υποστηρίζουν έναν τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων που είναι εκτός πατέντας αλλά και των γενόσημων φαρμάκων που είναι παράνομος και δεν εφαρμόζεται σε καμιά χώρα της Ευρώπης, σχολιάζουν παράγοντες της εγχώριας φαρμακευτικής αγοράς.


"Αυτή η τακτική θα οδηγήσει τα παλαιά φάρμακα σε απόσυρση εις βάρος τόσο των Ασφαλιστικών Ταμείων όσο και των ασθενών. Το ισχύον σύστημα τιμολόγησης με τον μέσο όρο των 3 φθηνότερων χωρών για τα εκτός πατέντας φάρμακα και τα γενόσημα οδηγεί σε στρέβλωση της αγοράς, σε ανακατανομή των μεριδίων υπέρ των ακριβότερων θεραπειών καθώς και σε περαιτέρω επιβάρυνση των ασθενών.


Παράλληλα, αυτό το στρεβλό σύστημα των επιλεκτικών μειώσεων είναι αυτό που υποστηρίζουν και οι Θεσμοί εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων", συμπληρώνουν στελέχη της ΠΕΦ και ζητούν από την Κυβέρνηση να λάβει υπόψη της τα ανωτέρω και να μην προβεί σε καμιά αλλαγή τιμών των παλαιών φαρμάκων μέχρις ότου να υπάρξει συνολική διαβούλευση και νομική γνωμοδότηση για το παράτυπο ή όχι του σημερινού πλαισίου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος να υπάρχει επάρκεια σε βασικές θεραπείες
Ζητά και την ενίσχυση του κανονισμού για τα κρίσιμα φάρμακα






Σχετικά άρθρα

ΕΦΕΧ: Ζητά τη μετατροπή φαρμάκων σε ΜΗΣΥΦΑ
Απαιτείται σαφές νομοθετικό πλαίσιο, επισημαίνει ο Σύνδεσμος
Vaccines Europe: Οι εμβολιασμοί να ενσωματωθούν στις στρατηγικές για τους καρδιοπαθείς
Μειώνουν τη νόσηση, τις νοσηλείες και τη θνησιµότητα
Μέση Ανατολή: Ανάγκη να τρέξουν οι αποφάσεις για τα κρίσιμα φάρμακα στην Ε.Ε.
Στόχος να υπάρχει επάρκεια σε βασικές θεραπείες
Αδ. Γεωργιάδης: Στόχος του να παραταθεί το πρόγραμμα της παχυσαρκίας
Σύμφωνα με δηλώσεις του σε εκδήλωση της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-Lilly