Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Αδ. Γεωργιάδης: Η πενικιλίνη παράγεται στην Ελλάδα, άρα υπάρχει

26/3/2026 4:40:35 μμ
Απάντηση του υπουργού σε δημοσιεύματα σχετικά με ελλείψεις
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την τρέχουσα κατάσταση με τις ελλείψεις φαρμάκων κλήθηκε να σχολιάσει ο υπουργός Υγείας, με αφορμή άρθρο στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» σχετικά με σοβαρά προβλήματα με παλιά αλλά και νέας γενιάς αντιβιοτικά.

 

Ο Αδ. Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην πρωινή εκπομπή του Action 24, επανέλαβε για άλλη μία φορά ότι «οι ελλείψεις γενικά των φαρμάκων στην Ελλάδα είναι λιγότερες σε σχέση με τις υπόλοιπες 26 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Τόνισε ότι αυτό το έχει πετύχει η χώρα μας χάρη στην πλατφόρμα ΗΣΠΑΔΙΦ αλλά και χάρη στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία που είναι πάρα πολύ ισχυρή.

 

Σε ερώτηση συγκεκριμένα για την πενικιλίνη, ο υπουργός ξεκαθάρισε: «Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία είναι ασπίδα για τις ελλείψεις. Η πενικιλίνη παράγεται στην Ελλάδα, άρα υπάρχει».

 

Επιπλέον σημείωσε ότι ειδικά για τα φτηνά φάρμακα, το υπουργείο προχώρησε σε αυξήσεις των τιμών τους, οι οποίες έγιναν με το κριτήριο να μην αποσυρθούν τα εν λόγω σκευάσματα από την αγορά. «Πράγματι η πολιτική λειτούργησε και μια σειρά φαρμάκων που ήταν σε έλλειψη και υπό απόσυρση, τελικά συνέχισαν να διατίθενται στην ελληνική αγορά και υπάρχουν μέχρι σήμερα», επισήμανε.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δηλώσεις στην παρουσίαση της νέας καμπάνιας της GSK Ελλάδος
Δηλώσεις κατά την επίσκεψή του σε φαρμακείο






Σχετικά άρθρα

Aδ. Γεωργιάδης: Θα αυξήσουμε τον προϋπολογισμό στα εμβόλια
Δηλώσεις στην παρουσίαση της νέας καμπάνιας της GSK Ελλάδος
Κορυφαίοι ειδικοί στο Συνέδριο «The Future of Healthcare in Greece 2026»
Θα πραγματοποιηθεί στις 28/05 στην Αθήνα
Το 3ο ΣΦΕΕ Summit στις 11 Ιουνίου
Ανοίγει τον διάλογο για τον επαναπροσδιορισμό της εθνικής στρατηγικής υγείας
Αδ. Γεωργιάδης: Ο φαρμακοποιός εξασφαλίζει τον ορθό τρόπο χρήσης των ΦΥΚ
Δηλώσεις κατά την επίσκεψή του σε φαρμακείο