Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΑΑΔΕ: Αλλάζουν εκ νέου οι ταμειακές μηχανές ώστε να διασυνδεθούν με τα POS

31/3/2023 10:23:26 μμ
Θα δοθεί επιδότηση από 120-350 ευρώ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έστειλε εκ νέου νέες προδιαγραφές για την αναβάθμιση 400.000 ταμειακών μηχανών (παλαιού τύπου) με στόχο τη διασύνδεσή τους με τα μηχανήματα πληρωμής POS
Βάζοντας ένα χρονικό ορίζοντα έως το καλοκαίρι, ζητά αντικατάσταση 140.000 ταμειακών ειδικού τύπου (αφορά τις ταμειακές κομπιούτερ) με φορολογικούς μηχανισμούς νέας γενιάς. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 400.000 ταμειακές παλαιού τύπου θα πρέπει να αναβαθμίσουν το λογισμικό τους, αν αυτό είναι δυνατόν, διαφορετικά ίσως χρειαστεί να αλλάξουν και το μηχανισμό. 

Και για τις δύο περιπτώσεις θα υπάρχει επιδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης μέσω βάουτσερ και συγκεκριμένα θα δοθούν €120 για το λογισμικό και €350 για την αναβάθμιση του μηχανισμού. 

Με τη διασύνδεση ταμειακών – POS η πληρωμή με κάρτα θα πραγματοποιείται μόνο όταν η απόδειξη εκδοθεί από την ταμειακή, ενώ το POS δεν μπορεί να δεχθεί «ελεύθερες συναλλαγές», δηλαδή συναλλαγές εκτός του ΦΗΜ. Η αναβάθμιση θα πρέπει να γίνει μέχρι τον Ιούνιο του 2023 για επιχειρήσεις με τζίρο μέχρι 100.000 ευρώ και μέχρι τέλος Ιουλίου 2023 για επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 100.000 ευρώ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η εταιρεία εκτιμά ότι θα έχει σημαντικά οφέλη μείωσης κόστους και διαχείρισης πόρων


Σχετικά άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιών: «Αφήστε μας να κάνουμε περισσότερα»
Το μήνυμα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας προς τις κυβερνήσεις παγκοσμίως
IQVIA: Οριακές αυξήσεις πωλήσεων στα φαρμακεία
Την περίοδο 4-10 Σεπτεμβρίου
7.000 επισκέπτες στην εορταστική εκδήλωση για την Ημέρα Φαρμακοποιού
Διοργανώθηκε από τον Φ.Σ. Θεσσαλονίκης