Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Α. Ξανθός: Η κυβέρνηση «τιμωρεί» τους ανασφάλιστους

5/7/2022 3:48:05 πμ
Βάζοντας εμπόδια στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Από την 1η Ιουλίου, οι ανασφάλιστοι πολίτες της χώρας δεν έχουν το δικαίωμα να συνταγογραφούν τα φάρμακα και τις εξετάσεις τους από ιδιώτες γιατρούς, αλλά μόνο από γιατρούς των δημόσιων δομών, οι οποίες είναι πλήρως αποδιοργανωμένες και αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών, σύμφωνα με δηλώσεις του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Αν. Ξανθού. 

«Αυτό είναι μια επιλογή που δημιουργεί εμπόδια πρόσβασης στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων, υπονομεύει την καθολική και ισότιμη κάλυψη υγείας και αποτελεί μια κίνηση "τιμωρητισμού" απέναντι σε μια μεγάλη κοινωνική ομάδα που -κατά την κυβέρνηση- απολαμβάνει υπερβολικά "προνόμια"! Και όλα αυτά για να "ελεγχθεί η φαρμακευτική δαπάνη που έχει ξεφύγει"! Η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας, λόγω των νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών τους, διευρύνουν καθημερινά τις ανισότητες στη φροντίδα υγείας. ΓιΆ αυτό δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την πανδημική κρίση», σημειώνει.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Υγείας
Στο επίκεντρο η πολιτική για τα φάρμακα






Σχετικά άρθρα

EAHP & EFPIA: Ζητούν barcode σε κάθε δόση φαρμάκου
Για τη δραστική μείωση φαρμακευτικών σφαλμάτων στα νοσοκομεία
ΕΜΑ: Προς επίλυση η χρόνια έλλειψη του verteporfin
Εγκρίθηκαν νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις και νέες ρυθμίσεις εφοδιασμού
Ο κανονισμός για τα αστικά λύματα πιθανόν να ακυρωθεί
Η γεν. εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου συμφωνεί με τις εταιρείες φαρμάκων και καλλυντικών
ΕΟΦ: Έρχεται η αναδιοργάνωσή του;
Το θέμα συζητήθηκε σε επίσκεψη της γ.γ. Στρατηγικού Σχεδιασμού του υπ. Υγείας στον Οργανισμό