Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Α. Γεωργιάδης προς φαρμακευτικές: Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο

19/7/2013 5:35:40 μμ
Υποστήριξε ότι η κυκλοφορία νέων φαρμάκων στην αγορά θα εξαρτηθεί από το κατά πόσον οι εταιρείες θα είναι συνεπείς στην καταβολή rebate και claw back.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Ο 'Αδωνις Γεωργιάδης έδωσε εντολή στον ΕΟΦ να του παραδώσει μια προτεινόμενη λίστα καινοτόμων φαρμάκων για σοβαρές παθήσεις προκειμένου να δρομολογηθεί, έπειτα από πολύ καιρό, η ένταξη νέων φαρμάκων στην ελληνική αγορά.

 

Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο υπουργός Υγείας υπογραμμίζοντας όμως ότι τα νέα φάρμακα θα έρθουν στην αγορά με την προϋπόθεση ότι οι εταιρείες θα είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, όσον αφορά τις επιστροφές χρημάτων (rebate, claw back) εφόσον υπάρχει υπέρβαση των δαπανών.«Το ένα χέρι νίβει το άλλο», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

 

Αναφερόμενος στο ύψος της φαρμακευτικής δαπάνης, ο κος Γεωργιάδης είπε ότι η Τρόικα ζητάει περαιτέρω μείωση για αυτό και η τιμολόγηση όλων των γενοσήμων φαρμάκων θα γίνει με επιπλέον μείωση 5%.

Όσον αφορά στο θέμα των ΜΗΣΥΦΑ όπως διευκρίνισε ο υπουργός θα οριστικοποιηθεί από σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ποια από αυτά θα διατίθενται διαδικτυακά, μόνο όμως από αδειούχους φαρμακοποιούς.

Ως προαπαιτούμενο απότο ΔΝΤ για να πάρουμε τη δόση του Σεπτεμβρίου ο κος Γεωργιάδης ανέφερε τη διάθεση των ΜΗΣΥΦΑ από τα σούπερ μάρκετ, αυτό όμως πρόσθεσε ο κος Γεωργιάδης,είναι κάτι που θα πρέπει να το δούμε,λαμβάνοντας υπόψη παραμέτρους που έχουν να κάνουν με την ελληνική αγορά. Εξάλλου όπως είπε ο κος Γεωργιάδης η απελευθέρωση τιμής και χώρου διανομής δεν είναι κάτι που εφαρμόζεται υποχρεωτικά στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.


Πηγή: healthview.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή






Σχετικά άρθρα

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή
Ξεκινά η λειτουργία της Συμμαχίας για τα Κρίσιμα Φάρμακα της Ε.Ε.
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί