Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Η αγορά του φαρμακείου

τελευταία νέα


A-DERMA: Η καταπληκτική ιστορία της Βρώμης Rhealba

12/2/2010
Η βρώμη αποκτά τη θέση που της αξίζει στην κοσμητική δερματολογία.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

 

Βρώµη και υγεία του δέρµατος

 

Δεν πάει πολύς καιρός που η βρώµη απέκτησε τη θέση που της αξίζει στην κοσµητική δερµατολογία. Και όµως, είναι το δηµητριακό µε τη µεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, ακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, στην οποία οφείλει τις µαλακτικές, καταπραϋντικές και ενυδατικές της ιδιότητες. Επιπλέον, η περιεκτικότητά της σε φυτικό πυρίτιο την καθιστά ιδανικό συµπλήρωµα για την οµορφιά του δέρµατος, των µαλλιών και των νυχιών.

Το ταξίδι της βρώµης στην υπηρεσία του δέρµατος ξεκινά δύο χιλιάδες χρόνια προ Χριστού. Την εποχή εκείνη, οι Άραβες και οι Αιγύπτιοι, λάτρεις της αισθητικής και της τέχνης µε βαθιές γνώσεις σε θέµατα οµορφιάς, τη χρησιµοποιούσαν για να δώσουν ακόµη περισσότερη λάµψη στο καταπληκτικό χρώµα του δέρµατός τους. Στην αρχαιότητα, οι Έλληνες και οι Ρωµαίοι βουτούσαν ολόκληροι σε λουτρά βρώµης για να γιατρέψουν τις δερµατικές παθήσεις τους, ενώ το 60 µ.Χ. ο Διοσκουρίδης είναι ο πρώτος που αναγνωρίζει στο δηµητριακό επουλωτικές ιδιότητες. Το Μεσαίωνα, οι γιατροί και οι θεραπευτές παρασκεύαζαν καταπλάσµατα µε αναπλαστικές και µαλακτικές ιδιότητες χρησιµοποιώντας αλεσµένους σπόρους βρώµης. Το παράδειγµά τους ακολούθησαν, στο πέρασµα των αιώνων, πολλοί πρωτοπόροι της δερµατολογίας.

 

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν… η A-Derma:

Μια µάρκα δερµατολογικών και καλλυντικών προϊόντων µε φυσικό δραστικό συστατικό φυτικής προέλευσης

 

Η βρώµη χρησιµοποιήθηκε ανέκαθεν για τις καταπραϋντικές και επουλωτικές της ιδιότητες σε σκευάσµατα που προορίζονταν για τη φροντίδα του δέρµατος. Ήδη το 1981, τα Εργαστήρια Pierre Fabre βελτιστοποιούν τα οφέλη της σε µια δερµατολογική πλάκα καθαρισµού χωρίς σαπούνι.

Στη δεκαετία του 1990, πολύ πριν από την εποχή της ιχνηλασιµότητας, και µε συνεχές µέληµα την ποιότητα και την ασφάλεια που χαρακτηρίζουν τη φιλοσοφία των Εργαστηρίων Pierre Fabre, οι ερευνητές τους επέλεξαν, ανάµεσα σε 80 ποικιλίες, µια συγκεκριµένη βρώµη µε εξαιρετική φαρµακολογική δράση, τη βρώµη Rhealba®.

Πολύ γρήγορα –στην καρδιά της νοτιοδυτικής Γαλλίας– η βρώµη Rhealba® σπέρνεται στους αγρούς του Lauragais από προσεκτικά επιλεγµένους καλλιεργητές. Αργότερα, οι σπόροι της, στο χρώµα του ελεφαντοστού, θα προσφέρουν στα δερµατολογικά Εργαστήρια A-Derma ένα κολλοειδές εκχύλισµα, λεπτό, λιπαρό, απαλό στην υφή και εξαιρετικά αγνό.

Έτσι γεννήθηκε η A-Derma. Όµως, υπάρχει και συνέχεια! Δηµητριακό του 21ου αιώνα, η βρώµη Rhealba® δεν έχει πει ακόµη την τελευταία της λέξη.

 

Η A-Derma διανέµεται σε εξήντα χώρες και περιλαµβάνει σήµερα σαράντα περίπου προϊόντα. Από το µπάνιο έως το φαρµακείο του σπιτιού, τα προϊόντα της απευθύνονται στο ευαίσθητο και αντιδραστικό δέρµα της γυναίκας και στο εύθραυστο δέρµα του βρέφους και του παιδιού. Καταπραΰνουν το ερεθισµένο δέρµα και θεραπεύουν τις βλάβες του δέρµατος.

 

Η βρώµη Rhealba®, ένα ισχυρό αγρωστώδες

 

Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ο Pierre Fabre δηµιουργεί τη Phytofiliére®, µια αλυσίδα ποιότητας για τον έλεγχο του συνόλου της διαδικασίας παραγωγής, από την καλλιέργεια ως το τελικό προϊόν. Στόχος της πρακτικής αυτής είναι η διασφάλιση της αποτελεσµατικότητας και της ασφάλειας των προϊόντων για τους καταναλωτές, εξαλείφοντας κάθε κίνδυνο µόλυνσης και νόθευσης της πρώτης ύλης και θεσπίζοντας πρότυπα καλλιέργειας, αποθήκευσης και εκχύλισης τα οποία ανταποκρίνονται στις υψηλότερες απαιτήσεις της βιοµηχανίας φαρµάκων και καλλυντικών.

 

ΧΑΡΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΒΡΩΜΗΣ RHEALBA® A-DERMA

Ένας χάρτης ολικής ποιότητας, από την παραδοσιακή καλλιέργεια της Βρώµης Rhealba® ως τη δηµιουργία προϊόντων φροντίδας, τα οποία ανταποκρίνονται στις υψηλότερες απαιτήσεις

• Αποκλειστική καλλιέργεια της βρώµης Rhealba® για τα Δερµατολογικά Εργαστήρια A-Derma από συµβεβληµένους καλλιεργητές.

• Επιλογή των εδαφών πριν από την έναρξη της καλλιέργειας, ώστε να αποκλεισθεί κάθε κίνδυνος µόλυνσης.

• Ελεγχόµενη καλλιέργεια, που πραγµατοποιείται σύµφωνα µε πολύ αυστηρές προδιαγραφές.

• Πολλαπλοί έλεγχοι από την έναρξη της καλλιέργειας της βρώµης Rhealba® έως τη συγκοµιδή των σπόρων.

• Διατήρηση της συγκοµιδής για λιγότερο από ένα έτος, ώστε να διατηρούνται όλες οι ιδιότητες της δραστικής ουσίας.

• Παραγωγή εκχυλισµάτων βρώµης Rhealba® κατοχυρωµένων µε διπλώµατα ευρεσιτεχνίας.

• Εξασφάλιση τιτλοποιηµένων και τυποποιηµένων εκχυλισµάτων ώστε να διασφαλίζεται η σταθερή ποιότητα και η ασφάλεια.

• Μελέτες αποτελεσµατικότητας και ανοχής των προϊόντων, που πραγµατοποιούνται υπό δερµατολογικό έλεγχο, στα πλέον αντιδραστικά δέρµατα.

 

Η βρώµη Rhealba®: ένας ανεξάντλητος πλούτος

 

Στις αρχές του 21ου αιώνα, οι ερευνητές των Εργαστηρίων Pierre Fabre µελετούν το πολύτιµο αγρωστώδες προκειµένου να εξερευνήσουν τις προοπτικές που προσφέρουν οι νεαροί βλαστοί του φυτού όσον αφορά δράσεις και µελλοντικά προϊόντα φροντίδας.

Με το νέο αυτό κεφάλαιο, «Η καταπληκτική ιστορία της βρώµης Rhealba®» απέχει ακόµη πολύ από το τέλος της. Γενναιόδωρη στο πέρασµα των αιώνων, η Avena sativa εξακολουθεί να προσφέρει στους ανθρώπους πολύ περισσότερα από όσα θα µπορούσαν να είχαν φανταστεί, αυτή τη φορά µέσω της αξιότερης εκπροσώπου της οικογένειας, της βρώµης Rhealba®.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Υλοποιώντας δράσεις υπέρ του περιβάλλοντος και της κοινωνίας


Σχετικά άρθρα

Νέες Bio Κρέμες δημητριακών με γάλα HiPP
Διατίθενται από την Gerolymatos International
Mycogel cleansing gel: Καθημερινή φροντίδα για την προστασία από μυκητιάσεις
Διατίθεται στα φαρμακεία από την Bailleul Dermatologie
MYCOSAN: Για πόδια «ελεύθερα» από μύκητες
Διατίθεται από την Gerolymatos International