Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Θεραπεία του hangover με μικροκάψουλες!

11/5/2018 1:31:52 μμ
Ένα πειραματικό φάρμακο δείχνει να απαλλάσσει από τα ενοχλητικά συμπτώματα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αναπτύχθηκε φάρμακο για το hangover, δηλαδή τα συμπτώματα που ακολουθούν τη μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ!


Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Λος 'Αντζελες κατασκεύασαν μικροκάψουλες, τις οποίες γέμισαν με φυσικά ένζυμα από τα ηπατικά κύτταρα. Ρόλος τους είναι να συμβάλλουν στην ταχύτερη διάσπαση και καλύτερη πέψη του αλκοόλ, να βοηθήσουν δηλαδή τα όμοιά τους ηπατικά ένζυμα. Προκειμένου να μην αποδομηθούν πριν φτάσουν στο ήπαρ, τα "τύλιξαν" -όπως εξηγούν οι ίδιοι οι ερευνητές- με ένα υλικό εγκεκριμένο από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).


Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, το "αντίδοτο", όπως το αποκαλούν, χορηγήθηκε ενέσιμα σε μεθυσμένα πειραματόζωα (ποντίκια). 

Στις δοκιμές φάνηκε ότι τα ένζυμα κατάφεραν να φτάσουν μέσω του κυκλοφορικού συστήματος στο ήπαρ και να μειώσουν τα επίπεδα του αλκοόλ στο αίμα κατά 45% σε μόλις 4 ώρες.

Επιπλέον, διατήρησαν σε πολύ χαμηλά επίπεδα την ουσία ακεταλδεΰδη, η οποία παράγεται κατά το φυσιολογικό μεταβολισμό του αλκοόλ και είναι υπεύθυνη για τους πονοκεφάλους, τους εμετούς του hangover.

 

Τέλος, τα ποντίκια που έλαβαν την αγωγή συνήλθαν πολύ γρηγορότερα σε σύγκριση με εκείνα που δεν την έλαβαν.


Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη μιας νέας θεραπευτικής προσέγγισης του hangover, η οποία δείχνει, εκτός του να απαλλάσσει από τα ενοχλητικά συμπτώματα, να προστατεύει και το ήπαρ από τα σοβαρά (και ενδεχομένως θανατηφόρα) προβλήματα που προκαλεί η χρόνια και μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ.


Προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί αν το "φάρμακο" είναι ασφαλές (δεν προκαλεί ανεπιθύμητες ενέργειες), οπότε οι μελέτες βρίσκονται σε εξέλιξη, με την προοπτική να προχωρήσουν και σε επίπεδο κλινικής δοκιμής σε ανθρώπους.

 
 
Πληροφορίες από εδώ.

Δείτε εδώ και παλαιότερη προσπάθεια ανάπτυξης αντιδότου, η οποία μάλιστα είχε χαρακτηριστεί επαναστατική.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι ρυθμίσεις στο νέο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους