Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


99 νέα φάρμακα αναμένεται να κυκλοφορήσουν στη χώρα

21/11/2018 3:29:16 μμ
Ο ΕΟΦ έδωσε τιμές και σε 3 νέα ΜΗΣΥΦΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το δρόμο της διαβούλευσης πήραν νέα φαρμακευτικά σκευάσματα, για τα οποία ζητήθηκε η χορήγηση τιμής κατά το 3ο τρίμηνο του έτους, προκειμένου να κυκλοφορήσουν στην εγχώρια αγορά.


Πρόκειται για 99 συνταγογραφούμενα φάρμακα και τρία ΜΗΣΥΦΑ.


Ο Ε.Ο.Φ. δημοσιοποίησε τις προτεινόμενες τιμές για τα σκευάσματα αυτά, καλώντας τις φαρμακευτικές να υποβάλλουν τις παρατηρήσεις τους ηλεκτρονικά, στην αρμόδια διεύθυνση τιμολόγησης, μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 23 Νοεμβρίου.


Θα ακολουθήσει συνάντηση της υπηρεσίας με τους εκπροσώπους των εταιρειών, εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο από τις φαρμακευτικές, προκειμένου να καταθέσουν συμπληρωματικά στοιχεία ή να υποστηρίξουν τις θέσεις τους τεκμηριωμένα.


Αναλυτικά, ο κατάλογος με τις προτεινόμενες τιμές για τα νέα φάρμακα, περιλαμβάνει 17 πρωτότυπα βιολογικά προϊόντα, 2 πρωτότυπα βιολογικά προϊόντα σε νέα μορφή, συσκευασία ή περιεκτικότητα, 7 πρωτότυπα σε νέα μορφή, περιεκτικότητα ή συσκευασία, ένα υβριδικό, ένα εγχωρίως παραγόμενο γενόσημο, 6 όμοια βιολογικά που αφορούν ένα μόνο φάρμακο για αυτοάνοσες παθήσεις και 73 γενόσημα.


Σε ό,τι αφορά τα τρία νέα ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ., αφορούν ένα γενόσημο παυσίπονο σε μορφή λοσιόν και δύο μικροκλύσματα γλυκερίνης για παιδιά και βρέφη.


Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαβούλευσης για την τιμολόγηση, ο ΕΟΦ θα αναρτήσει τις νέες τιμές μετά τις διορθώσεις που ενδέχεται να υπάρξουν, προκειμένου οι κατάλογοι να πάρουν το δρόμο τους προς το υπουργείο Υγείας για έγκριση και έκδοση των νέων δελτίων τιμών.


Δείτε εδώ τις προτεινόμενες τιμές του Ε.Ο.Φ.


Πηγή

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η φαρμακοβιομηχανία με τη σύμφωνη γνώμη του υπ. Υγείας αλλάζει τον χάρτη των συνταγογραφούμενων φαρμάκων
Η εταιρεία επένδυσε $8,6 δισ. στην έρευνα και ανάπτυξη νέων φαρμάκων το 2023






Σχετικά άρθρα

Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη
Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών
'Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών